in ,

Ultrahangos vizsgálatok a Szakorvosi Kft.-ben

A Szarvasi Szakorvosi Kft. az elmúlt 12 év legnagyobb, önerőből történt fejlesztését hajtotta végre egy modern, minden igényt kielégítő ultrahang készülék (Acuson NX3Elite) beszerzésével, a hozzá választott vizsgálófejekkel együtt. A készüléket 2017 januárjában állítottuk működésbe. Az azóta eltelt 3,5 – 4 hónap tapasztalatai nagyon biztatóak. A készülék kifogástalanul működük, a vizsgálatokat végző 3 szakember elégedett.

Mottó: „Első az egészség! És az egészségügy?”

Megtörtént az első szakszerviz is, illetve az eddigi vizsgálati lehetőségek átbeszélése a Siemens cég vezető szakmérnökével. A jelen kornak megfelelő újdonságok mind be vannak építve az új készülékbe, ezáltal precízebben és biztonságosabban lehet az apróbb részleteket felderíteni. Ez a jó középkategóriás készülék (autós hasonlattal kb. VW Passat szint) nagyon jól kiegészíti a korábban bemutatott GE márkájú digitális röntgen berendezést. Ezáltal kijelenthetjük, hogy a Szarvasi Szakorvosi Kft. által működtetett röntgen és képalkotó diagnosztikai feltételek kitűnőek. Természetesen a tárgyi feltételek mellett a jól képzett szakember gárda is elengedhetetlen.

Az ultrahang színes szerepet tölt be az orvosi diagnosztikában. Leggyakrabban a hasi és kismedencei szervek vizsgálatára használják, hiszen pontosan felmérhető vele a vese, a máj, a lép, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a húgyhólyag, a nagyobb erek, illetve a nyirokcsomók állapota.

A hasi ultrahang vizsgálat előtt kérjük a következőket betartani:
1. Vizsgálat előtt nem szabad étkezni! (reggel 1-2 db kekszet kis teával el lehet fogyasztani)
2. Vizsgálat délelőttjén 1,5 liter vizet vagy teát kell fogyasztani! (tejet, kakaót, szénsavas, alkoholos italt nem!)
3. Vizsgálatot megelőző 2 órán belül nem szabad vizelni!
4. Vizsgálat előtti estén vagy reggel lehetőség szerint legyen székletrendezés.

A hasi ultrahangos vizsgálatokon kívül egyéb vizsgálatok is elvégezhetők az új készülékünkkel:
• pajzsmirigy,
• lágyrész,
• nyaki erek,
• végtagi erek (artériák, vénák),
• here,
• ízületek,
• csecsemő csípőszűrés,
• csecsemő reflux vizsgálat (1 éves korig).

Az ultrahang készülék minél jobb kihasználása érdekében – hiszen nagy a betegigény a vizsgálatokra – három szakember dolgozik a géppel a következőek szerint:

1. Dr. Kisházi Julianna belgyógyász kardiológus főorvos: mellkason keresztül történő szív ultrahang vizsgálatok végzése
Rendelési idő: szerda 11:30 – 15:00 óra között
Előjegyzés az 514-321-es telefonszámon.

2. Dr. Kondor Gábor röntgen szakfőorvos: hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatok.
Rendelési idő: hétfő, szerda, péntek 8:30 – 10:30 óra között.
Előjegyzés az 514-300-as telefonszámon vagy személyesen a betegirányításon.

3. Dr. ifj. Pásztor Gyula radiológus és gyermek-radiológus főorvos.
Rendelési idő: havonta két alkalommal szombati napon 10 – 15 óra között.
Előjegyzés az 514-300-as telefonszámon vagy személyesen a betegirányításon.

Mindhárom orvoshoz beutaló szükséges. A táppénzen levő betegeink (ha ezt igazolják) a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően elsőbbséget élveznek az előjegyzések alkalmával. Természetesen a sürgős esetek ellátására is van mód a beutaló orvos kolléga előzetes telefonos bejelentése alapján.

Mindhárom orvos a fenti rendelési időben TB finanszírozott szakrendelést folytat. Magánrendelés csak az állami rendeléstől elkülönítve, bizonyos időintervallumban (mely látható a betegek számára) lehetséges. A Szarvasi Szakorvosi Kft. nem egy „magánklinika”, hanem egy közfinanszírozott szolgáltató, mely a legjobb műszerezettséggel, a legmagasabb színvonalú szakellátást igyekszik nyújtani tisztelt betegeinknek. Természetesen szakembereink terhelhetősége és munkaideje is véges, ezért türelemre és nagyfokú együttműködésre kérjük kedves betegeinket. Tudniuk kell, hogy az ultrahang vizsgálatok végzése nagy odafigyelést és koncentrációt igényel a vizsgáló részéről, nehogy valamit „elnézzen” vagy rossz diagnózist adjon.

Mivel az ultrahang vizsgálatok nem fájdalmasak és jelen tudásunk szerint nincs mellékhatásuk (terheseken is lehet alkalmazni), magas az igény az e fajta vizsgálatokra, melyet az Szakorvosi Kft. minél nagyobb mértékben szeretne kiszolgálni.

Megértésüket köszönve,
tisztelettel: Dr. Kozma Lewellyn Marius György ügyvezető

Az ügyvezető elérhetőségei:
• telefon: 66/311-690
• e-mail: nogyogyaszat@szakorvosi.hu

Nem érdemeltünk vereséget a Kondoros ellen

A gyereknapon keresték a város legjobb gyerekzsaruját