in , ,

Egy fordulóval a vége előtt megvan az ezüst

Dernovics Tamás (pirosban) és Kurta Lajos
Dernovics Tamás (pirosban) és Kurta Lajos

Ha a vége előtt egy fordulóval a Hunyadi szerette volna bebiztosítani a tabella második helyét, győznie kellett. Lehet, hogy ez a nyomás az első félidőben teljes súlyával nehezedett a csapatra, de gólmenetes 45 percet láthattak a nézők a 13. helyen álló okányiak ellen.

Az első ígéretes helyzetre is vagy 20 percet kellett várni a második félidőben. Dernovics Tamás mélységből kapott egy labdát, elvitte balra, majd jobbra elgurította Kurta Lajos mellett. Pont kapufa.

Nyolc percre rá a okányi védelem úgy ítélte meg, hogy Virág Imrét sikerül akadályozni abban, hogy elérje a labdát mielőtt az az alapvonalon kívülre gurulna, de rosszul készültek fel Öpiből, aki megkerülte a védőt, és középre tolta, ahol Dernovics érkezett és ezúttal belőtte (1-0).

A 81. percben újabb gól maradt Dernovics lábában. A fiatal csatár középen ugrott ki, és már csak Kurta kapus állt vele szemben, akit hasba talált Dernovics.

Két percre rá Lovas Attila robbant rá a labdára a tizenegyes pont környékén és kapásból a hálóba továbbította azt (2-0).

Az i-re a pontot a mérkőzés legszebb góljával az alig 6 perce csereként beállt Kovács Roland tette fel: hatalmas gólt fejelt a saját kapujába (3-0).

Békésszentandrási HMS – Okányi KSK 3-0 (0-0)

Hunyadi: Légrádi Attila, Borgulya János, Olasz István (’62 Rácz Rajmund), Lovas Attila, Bódai Nándor (67’ Nagy István), Dernovics Tamás (85’ Bagi László), Sajben Gábor, Virág Imre, Pásztor Dávid, Kovács Norbert, Lós István (18’ Uhljár Szabolcs)
Vezetőedző: Varga László

Varga László: Ez a nagyon meleg idő az első félidőben teljesen enerválttá tette a csapatot. A szünetben próbáltam ráirányítani a figyelmüket, hogy gyorsabban kell átjátszani a labdát. Végül sikerült. Dernovics gólja meghozta az eredményt, majd Lovas Attila és a harmadiknál az ellenfél védője, Kovács Roland segített. Megnyertük a mérkőzést, így az ezüstérem is megvan.

Két bajnoki cím és egy meglepetés ezüst a strandröplabda diákolimpiáról

Földesi Zoltán és Gombár Györgyné

Buon giorno, Bucine!