in , ,

Lurkó-nap 2017 a Gyakorlóban

Gyakorló, ahol gyereknek lenni jó, különlegesen és nagyon gyereknapon.

Május 26-án a Gyakorlóovi udvara egy délelőttre tengerré változott, sok-sok szigettel. Na nem a sok esőre kell gondolni! Lelkes kis kalózok csapatai versengtek azért, hogy megtalálják Sosemvolt Kapitány elrejtett kincseit a Gyakorló szigetén. Ám ehhez jó néhány akadállyal kellett szembenézniük. A szigetekre való átjutás közben cápák támadtak rájuk, s a vízre szállás csak úgy sikerülhetett, ha előbb eloltották lángoló hajójukat. Az egyik szigeten bátorságukra volt szükség ahhoz, hogy a tengeren átkelve éhes oroszlánt etessenek, majd a tenger mélyén igazgyöngyöket kereshettek. A sok vándorlás közben megéheztek éhségüket halak kifogásával csillapíthatták. Azonban horgukra nem csak halak akadtak, hanem egy palack is, melyben a térkép megmutatta nekik az utat az elrejtet kincshez. A sok vándorlás és kalandok után ínycsiklandozó „kalózmuffinok” vártak arra, hogy kalózgyomorban végezhessék.

Délután sem költözött csend a Gyakorló udvarára. Egy frissítő sporttevékenység adott új lendületet a résztvevő gyerekeknek. Az alsósok váltóversenyben mérethették meg magukat. A felsősök focista illetve röplabda tudását is láthattuk a házi bajnokság mérkőzésein. De mozgásból sosem elég, ezért egy zenés gimnasztikával folytatódott a program, ahova gyerekek és szülők egyaránt becsatlakozhattak. Emellett sok gyermek arca pirult ki a trambulinok és ugráló várak használata közben. A jó hangulatot fokozta Bodrogközi Rita zenés műsora, melynek végén lufi hajtogatással búcsúzott el a gyerekektől. Közben az intézmény tanítói és tanárai lelkesítették az ügyeskedni vágyó gyermekeket az „Egy perc és nyersz” játékban való részvételre, ami sok sikerélményt adott a vállalkozó kedvű nebulóknak.

A gyakorlósok ügyessége nemcsak a sportban és vetélkedésben bizonyított. Nagy érdeklődést váltott ki az arcfestő- műhely, ahol iskolánk kreatív festői lesték a gyerekek kívánságait. Akik pedig pihenni vágytak, megtekinthették a Süni bábcsoport színészpalántáinak mesejátékait. Minden korosztály megtalálhatta az érdeklődésének legmegfelelőbb szórakozást ezen a fergeteges hangulatú Lurkó-napon.

Persze a klasszikus jégkrém és hot-dog sem maradhatott el.

Végül, de nem utolsó sorban a nap sikeréhez nagyban hozzájárultak támogatóink: Bóbita Alapítvány, Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézménye, Spar, Gallicoop, 4. osztály szülői munkaközössége, DÖK, Tóth Iringó és Társai…

Urbancsek Nikola tanító

Ortopédiai szakrendelés, Szarvas

Recept helyett ajándékot osztottak a gyermekorvosi rendelőben