in ,

A csabacsűdi iskolában szétverték a wc-t

Országszerte megkezdődtek a bontási munkák az Iskolamosdó Felújítási Program keretében. A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolaában is áldatlan állapotok uralkodtak. Az iskola a település első, legrégebb épülete, amelyet igyekeztek megóvni a gyerekek számára. Azonban a mosdóhelységeket hiába tisztították és fertőtlenítették rendszeresen a takarítók, a több évtizedes használat bizony jól látszódott a mosdók állapotán.

A megfelelő higiéniai és komfort feltételek biztosításában fog most segíteni a Domestos által elindított program. A legnépszerűbb tisztítószer gyártója a termékei árából öt forintot biztosított a felújítások finanszírozására. A kezdeményezéshez emellett még tíz olyan cég csatlakozott, akik a saját lehetőségeikhez képest hozzájárulnak az ország öt különböző helyszínén lévő iskola felújításához.

“A mi iskolánkban történtek ugyan fejlesztések, de azok eddig sajnos nem érintették a mosdóhelységeket. Azok valójában az elmúlt több mint harminc évben nem kerültek korszerűsítésre, ezért szörnyű állapotban voltak. Nem csak azért örömteli ennek a sok cégnek az adománya, mert segítségükkel teljesen modern mosdót kapnak a lányok, a fiúk és a tanárok, hanem azért is, mert a modern mosdókat sokkal egyszerűbb lesz tisztán tartani.” – mondta el az intézmény igazgatója.

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola is nagy kopásállóságú Zalakerámia csempék és járólapok kerülnek felhasználásra, amihez a Mapei biztosítja a kötő- és segédanyagokat. A Geberit és a Kolo szállítja a szanitereket, és modern Mofém csapok kerülnek felszerelésre az iskolában. A helységek kifestéséhez a Trilak biztosította a festékeket. A meleg vízhez szükséges bojlerek pedig a Stiebel Eltron adományaként érkeznek. Az építőanyagokat a Waberer’s szállítja a rendeltetési helyére az ország minden pontján. A Nők Lapja Café az idei programban is vállalta, hogy egy iskolában munkatársai csapatépítés keretében elvégzik a festési és mázolási feladatokat, a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége pedig a szakipari díjak kifizetéséhez járul hozzá.

A jelentős vállalati összefogásnak köszönhetően idén három iskola helyett öt intézmény felújítására lett meg a fedezet. A munkálatokat közvetlenül az évzáró ünnepségek után el is kezdték, így a tanévnyitóra a Trefort iskola diákjai is használhatják már a teljesen felújított mosdó helységeket.

A 2017-es Iskolamosdó Felújítási Programban a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola; a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola; az Olaszi Általános Iskola; a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola; valamint a Bagamér-Kokadi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyert teljes körű mosdófelújítást.

Véget ért a tanév a Székelyben

Töretlen a Simon Fiala népszerűsége