in , ,

Mesterségem címere: „a Székely”

Szakmai táborunk az idei tanévben is szeretettel várta a mesterségek iránt érdeklődő általános iskolás 6-7.osztályos tanulókat. Nagy örömünkre szolgált, hogy érkeztek megyén kívülről visszatérő táborozóink is.

A megszokottakhoz híven izgalmas, sokszínű programokat kínáltunk a nyári szünidő kezdetéhez, a pályaorientáció jegyében.

Főhadiszállásunk az intézmény kollégiuma volt. Foglalkozásink több helyszínen biztosítottak érdekes és értékes hasznos időtöltést.

Délelőtti programok javarészt iskolai berkekben zajlottak. „A hálózat csapdájában” informatikus kollégák kalauzolták az érdeklődőket. A tanirodában „digitális ügy’eskedés” keretein belül névjegykártyát szerkesztettek, megismerkedtek a füzetspirálozás folyamatával; CNC laborunkban névre szóló kulcstartókat tervezhettek-készíthettek, szerelhettek össze fából. Tankonyhánkban a gasztronómia és a vendéglátás töltött ki egy egész délelőttöt. A terítés etikettjét, a szalvétahajtogatás fortélyait jó szívvel tette el mindenki a saját puttonyába. A habroló sütése-töltés és a marcipánrózsa megalkotása szemünknek és szánknak egyaránt tetsző „művészkedés” volt. A csütörtöki nap „megszépült”: csodálatos sminkek, körmök, frizurák készültek a szépészeti kabinetekben, a fodrászati tanműhelyben. Betekintést nyerhettek a gyerekek a bolti eladói munka rejtelmeibe, pult mögül kiszolgálhatták a vásárlóvá avanzsált társaikat, beállhattak a kasszába. Kreativitásukat, kézügyességüket, szépérzéküket kézműves foglalkozáson mutathatták meg.

Délutáni programjaink megmozgatták a táborozókat. Az ebéd utáni szieszta részeként fürdőzésre volt lehetőség az Ifjúsági Tábor területén. A kajakozás, mint csapatépítő elem, összekovácsolta a társaságot. A rekkenő hőség ellenére túrát tettek a Történelmi emlékúton, ahol felidézhették, bővíthették történelmünk fontosabb stációit. Az állatparki séta sokaknak új élmény volt, érdeklődéssel és kitartással járták végig az ismerős és ismeretlen állatok ketreceit.

A vacsora utáni időszak sem telt el haszontalanul. A Vízi Színház két este is programot biztosított számukra: a Tánc a víz felett produkció és az irodalomóráról jól ismert Lúdas Matyi történetét humorosan feldolgozó színházi előadás szórakoztatta a megfáradt táborozókat.

A kollégiumi nevelők is tartalmas időtöltésre invitálták az ideiglenes lakókat: társasjátékokkal, kreatív és sporttevékenységekkel, jó hangulatú, fagylaltozós városi sétákkal.

A pénteki táborzárás időpontját nehéz szívvel vették tudomásul a résztvevők, akik élményekkel, ismeretekkel, barátságokkal teli hátizsákkal indultak haza szüleikkel a nyári szünet sokat ígérő szabadságába.

„Hazavárjuk” őket szeretettel a pályaválasztás idején!

Köszönjük az iskolavezetés és a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány támogatását, a programokban résztvevő kollégák munkáját a tábor megvalósításában!

Makai Beáta koordinátor

Melis György: Tisztán énekelni, jól játszani, és nem többnek látszani

Egyszer… Tatár Bianka és Gulyás Levente