in ,

Újra Csodaszarvas Tanoda

Már negyedik alkalommal valósul meg a Csodaszarvas Tanoda. A program 2018. október 31-ig tart, amire. 2015-ben adták be a pályázatot, a támogatási szerződés csak 2016 novemberében került aláírásra, most megnyílt.

– Úgy gondolom, hogy a gyermekekről való gondoskodás ebben a városban kiváló, már csak azért is, mert kiváló szakemberek vannak, és megteszünk mindent azért, hogy a gyerekeink nevelési feltételeit biztosítsuk – mondta Babák Mihály polgármester a Csodaszarvas Tanoda pénteki, Tulipános Házban tartott nyitórendezvényén.

Polgármesterünk kifejezte reményét, hogy a működés már folyamatos lesz.

– Kérek mindenkit, hogy szívével, lelkével, akaratával álljon az ügy mellé, és segítse, támogassa, dolgozzon benne. Nem mi leszünk hálásak, hanem a gyerekek lesznek majd – fejezte be köszöntőjét.

Némethné Veres Veronika elmondta, hogy a kormány célul tűzte ki, hogy az iskolai lemorzsolódást csökkentsék, és a hátrányos helyzetű tanulók iskolai végzettségének a szintjét növeljék. A Csodaszarvas Tanoda is a meghirdetett programokon keresztül ezt a célt szolgája. A megnyert összeg nagyon nagy részét, mintegy 24 millió forintot a célcsoport számára biztosítják, ami annak köszönhető, hogy már negyedik körös tanodások, azaz az eszközök nagyobb része már megvan, csak azok pótlására kell költeniük, jelentette ki.

– Olyan programok, és egyéni fejlesztésre irányuló tevékenységeket biztosítsunk a hozzánk érkező gyermekek számára, amely magabiztosabbá, célkitűzésekkel és motiváltságukkal jobb iskolai eredményeket tudjanak elérni és majd felnőtt korban is hosszútávon hasznosítani tudják ezeket – foglalta össze a program remélhető hosszútávú hatását Németné Veres Veronika.

Tóth Tamásné Churcill azon mondását, hogy amit ma nem megtakarítanak az oktatáson, azt húsz év múlva ráköltik a börtönökre, kiegészítette azzal, hogy szerinte a leendő pedagógusok oktatására is rá kell költeni az arra szükséges pénzt. Ezzel minden bizonnyal egyetértett a padokon ülő Lipcsei Imre a GFF pedagógiai kara dékánja és Bíró Gyula, a GFF Gyakorlójának igazgatója.

Az ünnepélyes megnyitó után a a szervezők megvendégelték a tanodás gyerekeket.

Fedőneve: Olvasótábor

Táncrapszódia a Vízi Színházban