in , , ,

Gábor Anita és Balázs Csongor Szarvas kedvencei

Szerda este a harmadik Kedvenceink a víz fölött előadást láthatták a nézők, a harmadik olyan estét, amit erre az alkalomra állítottak össze a művészek. Gábor Anita és Balázs Csongor a Jókai Színház művészei, de Balázs Csongor elsősorban a Napsugár Bábszínházat erősíti– erre az alkalomra válogatta össze a műsor anyagát, és néhányat erre az alkalomra tanultak meg. Balázs Csongor feltette a kérdést, hogy mit is jelent az este címe. Ők a kedvencek, vagy nekik kell kedvenc dalaikból válogatni? Az előadás végére biztosan választ kaptak mindketten: kedvenc dalaikat hozták, és ők maguk is a Vízi Színház és Szarvas kedvencei.

Elmondták, hogy közösen állították össze a műsor anyagát, beletették azokat a dalokat is, amiket szerettek volna eljátszani, de eddig nem volt lehetőségük rá – most elénekelték. Közben elmesélték a személyükhöz kötődő történetet. Az este a szerelemről, a szeretetről szólt, hiszen fiatalok, a szerelem és a szeretet az igazán fontos, lényeges az életben.

József Attila  Áldalak búval, vígalommal című versével indították az estét. Anita együtt szállt az Angyalokkal, miközben az Angyal című dalt énekelte. Chistina Aguilera dalát, a Say Something-et ketten énekelték. A volt egyszer egy csapat című musicalből – amelynek Andrew Lloyd Webber a zeneszerzője, magyar szöveget Bródy János írt hozzá – két dalbetét is belekerült, egy kettős, az évődő Nem kellesz és Anitától a gyönyörű Más lesz a holnap. Hangokba zárva érezte magát Csongor, lenyűgözően énekelt. Csak a szívem érzi – hangzott el Anitától Csongor gitárkíséretében, aki nem játszhatta el Mauglit, ezért most elénekelték a Szavakat keresek című Mauguli-Tuna dalt. Nem hagyták ki ők sem Szomor György musicaljét, a Monte Cristo Grófját, a Mindig így legyen című szerelmes dalt énekelték nagyon szépen. Szintén Szomor György szerezte a zenéjét a Diótörő és Egérkirály című musicalnek, amiben Csongor játszott, Anita nem, de elénekelték az Álomtáncot, amit Anita egy spárgával fejezett be. (Le a kalappal!) A Miss Saigon egyik legszebb dalát a Szóló szaxofont, Céline Dion és Andra Bocelli Nézz le rám Istenem követte. Ez a felemelő dal volt az este csúcspontja. A Mozartból a Csipetnyi ész felrázta a közönséget az előbbi dal áhítatából, amit a Csoportterápia Jetti dala követett Ugorj át címmel. A záródal a Nyitom a szívem volt a Jégvarázs című filmből, Anna és Hans dala.

A két előadó nagyrészt lírai dalokat választott. Kettőjükhöz ez illet igazán! Az este olyan volt, mint egy szép csipketerítő: elegáns a maga rejtélyével, amit nem is fedtek fel teljesen. Mindkét művészt sok éve, sokszor láthattuk Szarvason nem kiemelkedő szerepekben, de játékuk mindig emlékezetes maradt, oda kellett figyelni rájuk. „Víz fölötti” esteken mindketten többször szerepeltek barátaikkal, művésztársaikkal. Valamennyi előadást az igényes válogatás és összeállítás jellemezte, ahogyan ezt is.

A Kedvenceink a víz fölött – mint eddig mind a két alakommal – most is színvonalas műsort láthattak a nézők.

Galambos Edit

A fotókat Babák Bence készítette.

Felhívás emlőszűrésre

Megújult mosdóban kezdhetik a tanévet a csabacsűdiek