Connect with us

Békés megye

Játszóház és meglepetés várja a gyerekeket a Megyenapon

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon ebben az évben is külön figyelmet kapnak a gyermekek, a békéscsabai főtéren szeptember 2-án egy játszósátor várja a megye legkisebb lakóit.

Délelőtt tíz órától estig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, kipróbálhatják az agyagozást, a nemezelést, készíthetnek rongybabát, gyöngyöt fűzhetnek, sakkozhatnak, és a fa változtatás megmunkálási fortélyait is megismerhetik. Lesz kreatív játszótér, ahol mindenféle mókás játék kipróbálására lesz lehetőségük, a legkisebbeket pedig kosárhinta várja. Akiket inkább a konyhai feladatok érdekelnek, azok a mézeskalács sütésébe és díszítésébe kapcsolódhatnak be, és megsüthetik saját kürtöskalácsukat is.

Délután négy órától a színpadon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában a Csacsifogat mesét láthatják a kicsik és a gyermeklelkű nagyobbak. Az előadás után egy meglepetést tartogatnak a szervezők: egy óriási tortát kóstolhat meg a legszerencsésebb ezer vendég. A Megyenap tortája a hungarikum akácméz felhasználásával készülő mézes-tokajis baracktorta lesz.

Népszerű

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter) Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke (Fotó: Zentai Péter)

Békés Megyei Önkormányzat: 5 millió Ft a védekezésre

Békés megye

www: Békés megye összefog!

Békés megye

A fővárosi és megyei védelmi bizottságok is segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést

Békés megye

A Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala (Fotó: Babák Zoltán) A Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala (Fotó: Babák Zoltán)

Közlemény a kormányhivatalok működéséről

Békés megye

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect