in , ,

Negyedik mérkőzésünket is sikerrel vívtuk meg

A szerdai sikerrel megvívott kupacsata után újra hazai pályán szerettük volna szaporítani pontjaink számát, ezúttal a Szeghalom ellen.

A 4. percben Mészáros ijesztett ránk, de 17 méteres lövését Lévai kitornázta a léc alól. A vendégek próbáltak előnyt kovácsolni abból, hogy mi hét közben is pályára léptünk, frissebbek voltak, míg mi lelkesen, de nagy hiba százalékkal játszottunk.

Ahogy telt az idő úgy kezdtünk ráérezni az eddig megszokott játékunkra, a 24. percben Moldván húzta meg a jobboldalt, beadása Farkastól Somogyi elé került akinek lövését blokkolták a védők. A 26. percben Somogyi lőtt a hálóba vitatható lesből.

A 30. percben megint csak Moldván ívelt középre, az érkező Somogyi 8 méterről fölé fejelt. A 38. percben Zima indította parádésan Kriskát, akinek 15 méteres lövését Baranyi hárította. Még ugyanebben a percben, Moldván beívelését követően Zima fejelt a felső lécre.

Félő volt, hogy a sok kihagyott helyzet idővel megbosszulhatja magát, de most nem érvényesült a futball örök törvénye, mivel a 43. percben megszereztük a vezetést, Klimaj indította Kriskát, aki egy csel után az ötös sarkáról a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.
A legjobbkor sikerült bevennünk a vendégek hálóját, így megnyugodva térhettünk pihenőre.

A második játékrész biztatóan indult a részünkről, a 49. percben Furár ugratta ki Kriskát, akinek 7 méteres lövését Baranyi vetődve védeni tudta. Az 57. percben Somogyi forgatta be védőjét a büntetőterületen belül, majd látványosan elesett, tizenegyes helyett támadónk kapott sárgát műesésért. Továbbra is támadásban maradtuk, fölényünk egyre meggyőzőbbé vált, érett a következő találat. A 63. percben még kimaradt Moldván lövése, amely alig kerülte el a kaput.

A 65. percben már nem volt kegyelem, egy baloldali letámadás után hibára kényszerítettük az egyik szeghalmi védőt, aki Somogyihoz passzolt, Janó köszönte szépen az ajándékot, majd az ötös sarkáról a hosszú sarokba gurított. 2-0.

Alig telt el pár másodperc már három gól volt az előnyünk, a 66. percben Somogyi indította a leshatáron Farkast, aki egy igazítás után 15 méterről, a kapus lába között lőtt a kapu közepébe. 3-0.

A 75. percben Mező buktatta Kriskát a tizenhatos előterében, amiért a játékvezető sárga lappal jutalmazta, és mivel ez már nem az első volt neki a meccsen, így a kiállítás sorsára jutott. A végjátékban már nem sikerült újabb találatot elérnünk, a harmadik gól után a meccset lélekben feladó, az erejével látványosan elkészülő vendégcsapat ellen.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy az elején nehezen lendültünk bele, amiben közrejátszhatott a szerdai meccs is, de idővel rátaláltunk a helyes útra, bár fölényünk eleinte csak helyzetekben mutatkozott meg, a jó időben esett vezető gólunk megtörte a vendégeket, a második félidőben pedig még két találattal tettük meggyőzővé a sikerünket, ami a helyzetek alapján akár nagyobb különbségű is lehetett volna. Jövő szombaton Békéscsabára látogatunk, ahol az eddig pont nélkül szerénykedő Jamina vendégei leszünk.
Jók: Zima, Kriska, Klimaj.

Szarvasi FC – Szeghalmi FC 3-0 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 250 néző. Játékvezető: Zahorán János (Krajcsovicz Zs., László I.)

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Zima D., Polonszki P., Stanley E. (Kukovecz D.), Moldván K. (Styecz D.), Klimaj Z., Kriska N., Furár R., Somogyi J. (Uhljar G.), Farkas N. (Magyar M.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Szeghalom: Baranyai S. – Vincze Z., Veres Zs., László A., Mező S., Boruzs K., Mészáros M., Cserna R., Abdul K. (Zsigovics G.), Gál L. (Kovács Z.), Tóth G.
Vezetőedző: Turcsek Zoltán

Gólszerzők: Kriska N. 43′, Somogyi J. 65′, Farkas N. 66′

Kiállítva: Mező S. 75′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Az első harminc perc sok hibával tarkított játéka után egyre inkább magunkra találtunk és érvényesítettük az akaratunkat.

Turcsek Zoltán: – A második félidőben két durva védelmi hiba és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Jó játékvezetés.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Szarvasi Szilva Pálinka: Palackba zárt összefogás

Tanévnyitó ünnepség és iskolagyűlés a Fő Téri Általános Iskolában