in , ,

Dögölj meg, drágám! avagy a szeretet szimfóniája

Április végén kezdte el próbálni a Cervinus Teátrum Soóky László felvidéki magyar drámaíró írásából készült Dögölj meg, drágám! című darabját Varga Viktor főrendező irányításával, a dramaturg ezúttal Varga Emese. Az ősbemutató szeptember 9-én, szombaton Pozsonyban a Ticho a spol. nevet viselő stúdiószínházban lesz. Szarvason szeptember végén kerül sor a szakmai bemutatóra, a közönség 2018 elején láthatja majd az előadást.

A szerda esti próbán immár Nagy Szilvia nagyszerűen tervezett díszleteiben és jelmezeiben játszottak a művészek.

A történet két középkorú emberről szól, akik egymás melletti lakásban élnek és az erkélyt elválasztó falon keresztül beszélgetnek. Valaha szerették egymást, sebeket ejtettek a másikon, az életük magányos, mégis idegenek, megbocsátani képtelenek egymásnak, mert ahhoz a másik szemébe kéne nézni, beszélgetni, de főként szembenézni önmagukkal, a hibáikkal, ami mindkettőjük számára kényelmetlen, így marad a titkos gondolat: „dögölj, dögölj meg…, de magamban mindig hozzátettem, hogy… drága”. A történet keserédes, néha abszurd, humoros, olyan, mint a mindennapok. Hiszen a gondolat még nem válik tetté…

Két kiváló színész Dósa Zsuzsa és Nádházy Péter alakítja Máriát és Árpádot, akik játéka biztosíték arra, hogy nagyon jó előadást láthat majd a közönség, aki akar elgondolkozik rajta, aki „csak” kikapcsolódást keres, az is izgalmas előadás részese lesz. Nagyon jó zene és fény egészíti ki a színpadon történteket. Varga Viktor azt nyilatkozta április végén „beleszeretett” Soóky László írásába, látva a kész előadást, egyet kell értenem vele!

A fotókat Babák Zoltán készítette az egyik próbán – még a háttérdíszlet nélkül.

Galambos Edit

Erkel Színházban a Csodaszarvas

Zahorecz Pál

Zahorecz Pál: Hazatért az elveszett gyermek