in , ,

Egy nap az állatokkal a nemzeti parkban

Már előzetesen is több száz gyerek nevében jelezte óvónője, pedagógusa, hogy részt vesz a Körösvölgyi Állatpark az állatok világnapja alkalmából rendezett látványetetés sorozatán.

– Egy komplett étlappal készültünk a mára – árulta el a nap különlegességét az állatpark vezetője, Körömi Krisztina. – – Annak apropója kapcsán, hogy az állatok világnapja van, egy picit felhívjuk az emberek és az érdeklődők figyelmét arra, hogy bizony az állatokra, a körülöttünk levő élővilágra is oda kell figyelnünk, meg kell óvnunk az emberi tevékenység hatásaitól.

A menü a következőképp alakult: páncélosok reggelije, kalimpászmadarak tízóraija, tojásmustra Hollóékkal, Borzasztóan íncsiklandó falatok, tavi faloda Szárnyaséknak, állófogadás Bölényéknél, gímszarvas kosztoló, vadmalackodó, nádi farkasok uzsonnája. A program különlegessége az volt, hogy annak, amit nyáron kéthetes turnusokban mutattak be napi bontásban, azt most egy túra keretébe sűrítették.

– Ez a nap nagyon jó apropó ahhoz, hogy közelebb hozzuk ezt a korosztályt az élővilághoz, az itt bemutatott állatfajokhoz. Testközelből meg tudják tekinteni ezeket az állatokat, illetve a táplálkozásukat is, miközben sok ismeretet szerezhettek róluk a túravezetőktől – folytatta Körömi Krisztina.

A környékbeli településektől kezdve egészen Budapestig érkeztek bejelentkezések. Az első csoport meg is érkezett a zöldpázsiti, illetve a Bacsó utcai oviból. Ők egyből meg is etethették a nap első kedvezettjeit, a szárazföldi teknősöket, meg is simogathatták, sőt meg is etethették őket.

Benka, ahol minden nap diáksportnap

Emlékfalat avattak a Székelyben az aradi vértanúk tiszteletére