in , ,

Tükörben a férfi frizura

Férfiak is szeretnek fodrászhoz járni? Kedvelik a trendi frizurákat? Szívesen vágatnak maguknak divatos szakáll fazonokat? Bátran vállalják a szakállfestést is? Ezekre a kérdésekre kaptak határozott igen választ a Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) szépészet ágazatában tanuló diákjai az elmúlt napok egyik rendezvényén.

Az iskolában az I. Fodrász szakmai bemutatón, továbbképzésen a férfi frizurák kerültek a tükörképbe. Ezt a területet azért szerettük volna jobban körbejárni, mert a képzésben a borbély, férfifodrász tevékenységek is nagyobb hangsúlyt kaptak az eddigieknél. Továbbá az tapasztalható, hogy egyre nagyobb az igény erre a szakágra.  A programon Palyov Attila, a szarvasi Paso’s Barber Shop tulajdonosa mutatta be azokat a szakmai fogásokat, fortélyokat, melyek feltétlenül szükségesek a nívós férfi frizura létrehozásához.

Először a férfi trend vágás technikáját mutatta be lépésről, lépésre, majd a szakállformázás aprólékos kialakítására került sor. Attila fodrász szakmai bemutatója különlegességét az adta, hogy Ö is az iskolánkban tanulta meg a szakmai alapokat. Ezt büszkén említette is, mikor a sikeres fodrász titkairól beszélt. Szerinte a biztos szakmai tudás mellett a kreativitás, nyitottság az újra, az egyedi arculatú, kellemes hangulatú üzlet a legfontosabb. A férfiak is igénylik a személyre kialakított, professzionális frizurákat, szeretik a wellness jellegű minőségi borbély és fodrász-szolgáltatást.

Attila segítője Demcsák Csaba volt, aki szintén az iskolánk egykori fodrász diákja a szakállfestés szakmai fogásait részletezte. Majd Csaba haján figyelhettük meg a klasszikus hajvágás által kialakítható, variálható divatos férfi frizurát. A klasszikus férfi frizuravágás az, amit pontos technikai tudással készítenek el a szakemberek, és otthon is könnyen kezelhető lesz, nem veszíti el formáját egy-két hét után sem.

A szépészetes tanulók nagy érdeklődéssel fogadták a szakmai bemutatót. Az élvezetes előadással prezentált frizurakészítés, szakállformázás valamennyi területe sok gyakorlati és elméleti ismeretet nyújtott számukra. Nagyon hasznosnak tartották ezt a gyakorlati programot, erősödött szakmai elkötelezettségük, szakmai jövőképük.

Köszönjük Palyov Attila rendkívül tanulságos borbély, férfifodrászati munkálatok ismertetését, példaadását abban, hogy magas felkészültségű szakma ismerettel, kreativitással, tudatossággal sikeres életpályát lehet felépíteni.

Bakulya Anna munkaközösség-vezető

Átadták Csabacsűd felújított iskolamosdóját

Családi összhangzattan a Szarvasi Zeneakadémián