in , ,

Nehéz mérkőzésen győztek a szarvasi lányok

A szarvasi kézilabdás lányok a várakozásnál nehezebb mérkőzésen győzték le, a mindvégig lelkesen harcoló gyomaendrődi csapatot, az NB II-es kézilabda-bajnokság hétvégi negyedik fordulójában. A házigazdák sokat hibáztak, mentségükre szóljon azonban, hogy jól védekeztek, és ennyi elég is volt szombaton az újabb két ponthoz, mellyel változatlanul százszázalékosan állnak.

Szarvasi NKC–Gyomaendrődi NKSE-Liget Fürdő 25–20 (16–10)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 80 néző. Vezette: Hirth, Tárnyik.
Szarvas: Kasik – Bagi 1, Hajdu 1, Szabó T. 3 (1), Raffai-Such 10 (5), Balogh V. 4, Kovács B. 5. Csere: Juhos, Pillár (kapusok), Ábrahám, Semjéni, Szőke 1, Mester, Trnyik, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Gyomaendrőd: BOTOS – Nagy B., Szűcs 5, Mag 3 (2), Fekécs 1, Dinya 2, Urbán. Csere: Baráth 4 (1), Farkasinszki, Gyuricza 1, Németh 3, Fülöp, Kruchió, Tari, Frolyó. Edző: Lakatos Tibor.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.

Az elején a vendégek tűntek motiváltabbnak (9. p.: 3–5), de azután bemelegedett a szarvasi gépezet, és 10 percnyi játékkal 10–6-ra fordítottak. A továbbiakban felváltva estek a gólok, és főként a kapusok jeleskedtek. A pihenő után nagyobb iramot vártak a szurkolók, de nem ezt kapták. A vendégek emberfogással próbálkoztak. Előbb Raffai-Suchot, majd Baloghot is szorosan követték, és ezzel szemben nem találta az ellenszert a Szarvas. A gyomaiak közben szépen faragtak is a hátrányukból, a 40. percre 18–15-re jöttek fel. Száva edző időkéréssel és cserékkel igyekezett felrázni csapatát, de ez csak annyira sikerült hogy végül öt gól különbséggel itthon maradt a két bajnoki pont. A játékot ügyesen lassító vendégek elérték céljukat, hiszen a második félidőt megnyerve kis különbségű vereséggel zárták az összecsapást.

Ifi: Szarvas–Gyomaendrőd 34–19.

Nyári Mihály

Vereség Békéscsabán, az Előre II. ellen

Őszi ovikoncert a Cseresznye és az Alma csoportban