in , ,

Két gólos előnyből, egy pont Dévaványán

A 13. fordulót rendezték meg a megyei első osztályban, amelyben Dévaványára látogattunk.

Úgy indítottuk a találkozót ahogy azt egy esélyes csapatnak illik, a 2. percben előbb Somogyi lőtt szabadrúgásból alig kapu mellé, majd a 8. percben Furár lövését tette ártalmatlanná Szász.

A folytatás is rendben volt pláne, hogy megszereztük a vezetést fertályóra elteltével, a 15. percben Kriska labdaszerzése után középre passzolt Polonszkinak, aki 23 méterről igen nagy gólt rúgott a ványai kapu bal felső sarkába. 0-1.

Ezek után a hazaiak is elkezdték csipkedni magukat,de ez helyzetekben nemigen mutatkozott meg, Lévainak csupán egy gyengére sikerült lövést kellet védenie a 17. percben. A játékrész közepén volt egy kis lélegzetvételnyi szünet a játékunkban, de a záró negyedóra megint a mienk volt.

Előbb a 33. percben Furár ugratta ki Somogyit, aki pár lépés után a bal alsó sarok mellé gurított, majd egy perc múlva, hasonló szituáció után Moldván passzát követően, szintén Somogyi volt a főszereplő, de a hosszú sarokba szánt lövését Szász ki tudta ütni.

A 44. percben Moldván szögletből gurított Bakróhoz, aki pár lépés után lőtt, de Szász védett, a kipattanót viszont közvetlen közelről Furár a hálóba kotorta. 0-2. Sokszor megjegyeztem már, hogy az utolsó percekben rúgott gól mindig jókor jön a szerző csapat számára, így volt ez most is, bár jelen estben, a végeredmény tudatában ezt már nem jelenteném ki ennyire határozottan.

Ugyanis a második játékrészt igen megelégedetten kezdtük, így a hazaiak lassan de biztosan, kezdtek a fejünkre nőni, de igazából még nem érződött, hogy ebből még kellemetlenségeink lehetnek a végén. Az 55. percben viszont már Lévainak is be kellett bemutatnia tudását, amikor is ziccert védett.

A 62. percben baljós árnyak telepedtek a pályára, egy a hazaiak részére megítélt tizenegyes személyében, bevallom, hangosan kacagtam volna, ha bárhol, bárki ellen ilyen gagyi büntetőt megítélnek, de mivel Pájer ezt ellenünk fújta be így már nem volt mulatni való kedvem, de gondolom, nem csak nekem. Történt, hogy Ernyes az ötösön belül ráesett Körösfalvira, és mindketten a földre kerültek, hogy ezen mit látott büntetőnek a játékvezető, az valószínűleg örökre titok marad. Az ajándéknak annyira megörültek a hazaiak, hogy Kovács révén gólt is szereztek belőle. 1-2.

Ez a találat szárnyakat adott a ványának, minket pedig láthatóan visszavetett, így nehéz végjátéknak néztünk elébe. A 78. percen egy pontrúgás után Hrabovszkitól Gubucz elé került a játékszer, aki nem sokat cifrázva, közelről a léc alá lőtt. 2-2.

Ezek után elkezdtünk a veszett fejsze után kapkodni, de nem sokat javított a helyzetünkön, hogy Moldvánt a 82. percben kiállította a játékvezető sporttárs, így emberhátrányba is kerültünk. A 84. percben Somogyi rúghatott 17 méterről kecsegtető helyzetből szabadrúgást, de Szász ezt is kiütötte, majd Kriska duplázását is védte, így döntetlennel zárult a találkozó.

Összegezve a látottakat be kell látnunk, hogy egy már megnyert meccsből sikerült ikszet csinálnunk, ami az első negyvenöt perc meggyőző teljesítményét látva, messze nem volt benne a játékban. Az első félidőben, azon felül hogy szereztünk két gólt, még jó pár helyzetet kihasználatlanul hagytunk, így ahelyett, hogy kivégeztük volna őket, lehetőséget adtuk nekik arra, hogy előbb szépítsenek, majd ettől belelkesedve újabb gólt szerezve, pontot csenjenek tőlünk. Az enyhén szólva is jogtalan tizenegyesből kapott gól nem lehet magyarázat arra, hogy egy, az ellenfelénél jobb, képzettebb, csapat úgy szétessen, ahogy mi tettük ma az utolsó fél órában, ha csak az nem, hogy kétgólos vezetésünk tudatában úgy gondoltuk, hogy ezt a meccset mi már megnyertük, úgy vélem főként ez lehetett az oka annak, hogy ezután a vereséggel felérő döntetlen után meg kelljen elégednünk egy bajnoki ponttal. Legközelebb hazai pályán mérkőzünk, a Vésztő csapata ellen.
Jók: Polonszki, Lévai

Dévaványai SE – Szarvasi FC 2-2 (0-2)
Dévaványa, Sporttelep – 150 néző. Játékvezető: Pájer Tamás (Vrbovszki P., Kovács K.)

Dévaványa: Szász D. – Hrabovszki Á., Kovács F., Adamecz I., Ernyes R. (Kálai B.), Marton L., Szalai B., Somogyi T., Gubucz V., Papp K. (Szabó P.), Barna T. (Horváth B.)
Játékos-edző: Kovács Gyula

Szarvas: Lévai B. – Polonszki P., Bakró G., Zima D., Viszkok D., Kriska N., Körösfalvi K., Moldván K., Furár R., Somogyi J., Magyar M. (Farkas N.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Kovács F. 62′ (büntetőből), Gubucz V. 78′ illetve Polonszki P. 15′, Furár R. 44′

Kiállítva: Moldván K. 82′ (második sárga lap után)

Edzői nyilatkozatok:

Kovács Gyula: – Végig jól játszottunk, a sok helyzetből kettőt értékesítettünk, ami egy pontot eredményezett. Elismerésem a csapatnak.

Rétes Pál: – Katasztrofális teljesítmény!

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Négygólnyi különbség nem volt ebben a mérkőzésben

Darulest és maratoni madarásztúrát szervez a Körös-Maros Nemzeti Park