in , ,

Békés megye 40 vállalkozása részesült munkahelyteremtő támogatásban

Dankó Béla
Dankó Béla

A „Mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” elnevezésű 2017. évi központi munkaerőpiaci program keretében országosan 262 vállalkozás 4 milliárd 250 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján. A támogatással mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat, ami tovább javítja a kkv szektor versenyképességét.

Békés megyében a munkahelyteremtő pályázatnak köszönhetően 40 vállalkozás részesül összesen 493,5 millió Ft támogatásban.-tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő- Mindezen belül, Békés megye 2. számú választókerületébe 258 millió Ft támogatás érkezik összesen 19 vállalkozáshoz.

Ahogy a képviselő elmondta, a kormány egyik legfontosabb stratégiai célja a munkahelyteremtés és a foglalkoztatás bővítése, emellett azt is el kell érni, hogy csökkenjenek a munkaerőpiac területi különbségei is, így kiemelten kell támogatni a hátrányos helyzetű térségeket.
A program keretében a pályázók 2 éves foglalkoztatási kötelezettséget és 3 éves fenntartási kötelezettséget vállaltak. A támogatás keretében új eszközök, gépek beszerzése, immateriális javak költségei, ingatlan vásárlása, bérleti díjak, lízing költségek számolhatóak el.
A támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső személy esetén, új munkahelyenként 1,5 millió Ft, ezen felül a vállalatok kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként 500 ezer forint, vagy 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személynél új munkahelyenként 800 ezer forint, és kedvezményezett járásban vagy településen új munkahelyenként további 400 ezer forint kiegészítő támogatást kaphattak.

Dankó Béla országgyűlési képviselő

Sajtóközlemény / Téma: Mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása

2017.11.08.

Szlovákos 4. osztályosok sikere a Bolyain

Sokszínű népzenei utazás a Kárpát-medencében