in , ,

Tökfaragással és vaddisznóetetéssel zárták az idényt a Körösvölgyi Állatparkban

November 5-én bezárta kapuit a 2017-es idényre a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Az utolsó napon kézművesprogrammal várták a vendégeket a park munkatársai. Ennek keretében tökfaragásra nyílt lehetőség, töklámpásokat és madáretetőket készíthettek az érdeklődő gyerekek és családok. A nap folyamán a tök minden része hasznosításra került. A belsejéből a vaddisznók látványetetéseken lakhattak jól.

Nagyon sok sikeres rendezvényt tudhatnak maguk mögött, jelentette ki. Elsőként a kétnapos húsvéti programsorozatot, majd a gyermeknapot és az állatkertek éjszakáját említette Körömi Krisztina, mint a többi sorából kiemelkedőt.

– Erről az évről elmondható, hogy 34 ezer látogatót fogadtunk, ami jelentős létszámnövekedést jelent. Ez már megmutatkozik a város turisztikájában, vendégéjszakájában is, tehát egy olyan látványossággá nőtte ki magát a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, ahová már érdemes több napra is ellátogatni – foglalta össze az év eredményeit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője.

A négyhónapos zárvatartás alatt nagyon sok mindenen, fejlesztéseken, látogatóbarát megoldásokon fognak dolgozni, hogy a március közepi nyitásra a tervek már alakot öltsenek. Egy 330 milliós GINOP-os pályázat keretében már a tél folyamán több elem meg fog valósulni. Ezek egy része infrastruktúra-fejlesztés lesz, a vendégek fogadásának, illetve a logisztika segítésére parkoló épül, új büfét alakítanak ki, de a látványelemek között voilerek, kifutók létesülnek. Új fajokat, ragadozó madarakat, emlősöket fognak ezekben bemutatni. Bővül a kenuállományuk is. Tavasszal már negyven látogató tud egy időben vízitúrát tenni ezekkel.

Feldogozzák azokat az információkat, amiket az év során a látogatóktól elégedettségi kérdőíveken begyűjtöttek. Ezekre az észrevételekre támaszkodva új mosdókat, és nagyobb alapterületű parkolót szeretnének létesíteni a következő idényre.

Megelőlegezte a Márton-napi mulatságot a baráti kör

Szlovákos 4. osztályosok sikere a Bolyain