in , , ,

A szarvasi Hotel Menthol három Teddyje azaz Pajesz, Tubus és Steksz

A Hotel Menthol szereplői közé, a három Cica mellé, három fiú is kell, a Teddyk, azaz Pajesz Tóth Mihály, Tubus Szelle Szilárd és Steksz Dorogi Péter. A Cicákhoz hasonlóan, bár nem az első jelenettől, de hamar színpadra lépnek, és ők is végig jelen vannak az előadás folyamán. A három fiatal színészt arra kértem mutatkozzanak be, hogy az előadáson már ismerősként köszönthesse őket a közönség.

– Mit mondanál magadról a szarvasi közönségnek?

– Dorogi Péter: Budapestről jöttem Békéscsabára tanulni, most vagyok harmadéves színészhallgató, Tege Antal osztályában – nagyon örülök, hogy ő a mesterségtanárom. A 9-10. évfolyamon kezdett érdekelni a színészet. Amatőr társulatoknál dolgoztam, bele akartam kóstolni milyen, de szakmailag is hasznos volt, mert egy amatőr társulatban közösen „dobják össze” az előadást, ami azt jelenti, hogy a díszletet, a jelmezeket, a kelléket mi találjuk ki, mi hozzuk össze a teljes előadást.

– Tóth Mihály: 31 éves vagyok, 13 éve Budapesten élek. Jelenleg a Centrál Színháznál táncos vagyok. Sok produkcióban vettem részt itthon és külföldön – turnékat csinálok táncosként. Az utolsó három évben menedzserkedem is. Színészként Kecskeméten is két évet töltöttem. Játszottam a Robin Hoodban (Szomor György musicalje), és a Monte Cristo Grófjában is – itt Szarvason is. De játszottam a Vígszínházban és az Operettszínházban is.

– Szelle Szilárd: 25 éves vagyok, hat éve Budapesten élek, Tihanyban születtem. Veszprémben német nyelvű gimnáziumban érettségiztem és ez idő alatt a Veszprémi Pannon Várszínházban játszottam. Utána a Madách Színház Táncművészeti Iskolája, majd a Budapesti Operettszínház Operett-musical Stúdióban tanultam, és dolgoztam. Dolgozhattam az Alföldi Róbert rendezte Őrült nők ketrecében, amelynek Stohl András a főszereplője. Utána jött a Csókos asszony a József Attila Színházban. Folyamatosan szinkronizálok és reklámfilmekben dolgozom és hál’ Istennek pár év elteltével elkezdtem színházi berken kívül menedzserként dolgozni.

– Hogy kaptad meg a szerepet?

– Dorogi Péter: Nagy Róbert játszotta volna Pajesz szerepét, de végül nem tudta egyeztetni, így engem ajánlott maga helyett, de végül Tóth Misi jött be. Azonban Boronyák Gergő sem tudott benne lenni az előadásban, így az ő szerepét kaptam meg.

– Tóth Mihály: Varga Viktor hívott Pajesz szerepére.

– Szelle Szilárd: Facebookon láttam a felhívást, hogy keresnek színészeket a Hotel Mentholba. Küldtem hang-és képanyagot és kiválasztottak az előadásba valaki helyére. Nem volt egyszerű, mert éppen akkor volt a József Attila Színház Csókos asszony előadás, ezért nehéz volt egyeztetni. Az olvasópróbán sem tudtam részt venni.

– Mesélj a szerepedről…

– Dorogi Péter: Steksz munkás lelkületű ember, aki nagyon tartózkodik a munkától. Hirtelen haragú. Olyan gengszter figura. Nem érdekli más véleménye.

– Tóth Mihály: Pajeszt alakítom, aki nincs még tisztában önmagával, és pont ezért alakul ki közöttük az a helyzet, hogy Punch – Rigler Renáta – egyfajta dominaként irányítja a fiút. Mi hárman igazából mintegy szimbiózisban vagyunk egymással, ugyanazok a dolgok érdekelnek, ugyanazt csináljuk, egyforma dolgok foglalkoztatnak. Az én szerepem az hármunk szerepe, én ezt így gondolom – persze fordítva is igaz – nem játszhatok külön, mert akkor a három szétesik.

– Ismerted Fenyő Miklós zenéjét?

– Dorogi Péter: Igen, igen!

– Szelle Szilárd: 2004-ben Veszprémben játszották a Hotel Mentholt, abban nem voltam benne, hiszen akkor még nagyon fiatal voltam, ezért örülök, hogy most részt vehetek benne.

– Szinte állandóan a színpadon lesztek, énekeltek, táncoltok, ez más felkészülést jelent?

– Tóth Mihály: Számomra könnyű énekelni, táncolni, nem sok problémát okoz. Igen, munka, nehéz munka, mert meg kell felelni mindhárom poszton – énekelni, táncolni, játszani – de nem egy ördöglakat.

– Szelle Szilárd: Igen, de abban bízom, hogy a közönség ereje majd lendületet ad nekünk.

– Hogy érzed magad Szarvason, a Cervinus csapatában?

– Dorogi Péter: Nagyon jól. Jó a próbafolyamat.

– Tóth Mihály: Jól érzem magam, kedvesek az emberek, jó hangulat van a próbákon, rengeteget nevetek, szóval azt gondolom, jó helyre kerültem.

– Szelle Szilárd: Jól érzem magam Szarvason. Segítőek a kollégák, a rendezővel jó dolgozni. Viktor kedves, közvetlen, szerény, mindenkinek segít. Szép Szarvas, bár nem igen volt időm a környéket bejárni.

– Mit vársz az előadástól?

– Dorogi Péter: Nagy sikert.

– Tóth Mihály: Mindenképpen sikert várok.

– Szelle Szilárd: Hatalmas siker lesz, úgy gondolom.

– Jó próbaidőszakot kívánok, köszönöm a beszélgetést!

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette

Közösségépítés és hagyományőrzés siratói módra

Szent Márton nap a GFF Gyakorlóóvodában