in , ,

Tatami Kupa: 8 szarvasi érem, 2 Eb-kvalifikáció

Taroltak a múlt hétvégén a szarvasi karatésok: 4 arany, 2 ezüst, 2 bronz érem mellé két versenyzőnk sikeresen kvalifikált a Sochiban rendezendő Európa-bajnokságra.

Szigetszentmiklóson rendezték az előző hét vasárnapján a 25. Hungarian Tatami Karate Kupát, ahol 12 ország (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Horvátország, Finnország, Ausztria, Görögország, Bosznia -, Oroszország, Grúzia, Fehéroroszország és Magyarország) versenyzői léptek tatamira. 67 klub részéről 650 nevezés érkezett a rangos eseményre.

A nap a legfiatalabbak küzdelmeivel kezdődött. A 12-13 évesek -50 kg-os súlycsoportjában Szrnka Artúr, Kerti Kelemen, Megyesi Hunor és Kelemen Zsombor képviselte városunkat. Artúr kezdett, aki ugyan többször is betalált, technikái azonban a bírók szerint túlzottan erősek voltak, így végül leléptették. A többiek már jobban ellenőrizték találataikat, és így továbbléphettek, egészen a dobogóig: Zsombor az 1., Kelemen a 2., míg Hunor a 3. helyen zárta a versenyt.

Egy súlycsoporttal feljebb Csányi Balázs állhatott a dobogó legfelső fokára.
A kadet -57 kg-ban Bagi Dániel és Nagy Máté lépett tatamira. Dani ugyanúgy járt sajnos, mint Artúr, így búcsúznia kellett a versenytől. Máté azonban a Diákolimpián szerzett csorbát kiköszörülve az aranyéremig menetelt, ami egy másik nagy lépést is jelentett: jogot szerzett az Eb-n való indulásra. A kadetek +70kg-os súlycsoportjában Frankó Dániel jutott a bronzig, és korábbi eredményeivel összesítésben így ő is indulási jogot szerzett az Európa-bajnokságra. A junioroknál Tálas Bendegúz 8:0-ás technikai KO-val indított, ám később úgy járt mint másik két klubtársa és őt is diszkvalifikálták.. Az 55 kilósoknál azonban ismét házi döntőre került sor: az egyik ágon Litauszki György, a másikon Sindel Márk jutott a fináléba. Előbbinek az ezüst, utóbbinak az arany jutott, ám hiába ők voltak a legjobbak a versenyen, egyetlen ponttal, de lemaradtak az Eb részvételről.

Városunk karatésai a szezon végén nemzetközi mezőnyben is eredményesek tudtak lenni, amivel a szarvasi műhely a legerősebb vidéki bázissá nőtte ki magát, a két Eb részvétel pedig egy újabb nagy előrelépés csapatunk történetében.

Ruzsinszki György edző

Fontos vágányzári információk a Mezőtúr-Orosháza vonalon utazóknak

199 diáknak tűzték fel a szalagot a Székelyben