in , ,

KÓTA népzenei minősítőn szerepeltek Mezőtúron a Trefort citerásai

2017. december 9-én került megrendezésre a Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület által szervezett Gyermek és Ifjúsági Citerazenekarok 19. Túri Találkozója, mely térségi és országos minősítőre adott lehetőséget. Iskolánk citerásai először vállalkoztak a KÓTA által nyújtott magasszintű népzenei minősítésre. A feljebb jutás első lépése a térségi versenyen elért dicséretes vagy kiváló eredmény elérése, így kis csapatunk megalapozta a későbbi országos szintű értékelést.

Külön öröm, hogy iskolánkat Nagy Dorina Diána 6. osztályos tanuló egyénileg is képviselte, bevállalva ezzel a felkészüléssel járó időt és energiát, ami a dicséretes minősítésével többszörösen megtérült. Dorina a MATEHETSZ ösztöndíj programja által egy újonnan készült mestercitera tulajdonosa lehet, mely hozzásegítette az aktív versenyre való felkészülést. Gratulálunk a dicséretes KÓTA minősítéshez és a gyönyörű hangszerhez!

Szintén nagy öröm a Kispacsirták citeracsoport négy fő hatodik osztályosból álló haladó csoportjának részvétele és helytállása e rangos találkozón. A szlovák énekversenyeken nyújtott eddigi sikerek mellett, igen kiemelkedően szép eredmény számunkra a KÓTA dicséretes értékelésének megszerzése. Gratulálunk és további sikereket kívánunk a csoportnak!
Köszönjük a szervezőknek a meghívást és a színvonalas rendezvényt!

H.H.Emese

Prjevaráné Mikus Márta

Lelki virrasztás…

Dankó Béla

Az Országgyűlés 2017. december 12-én meghozott egyes döntései