in ,

A baráti körnél is járt a Mikulás

Egy Mikulás tele zsákkal soha sincs késésben, így a Szarvas Város Barátainak Köréhez is pont időben érkezett pénteken, ahol ismét sok gyerek várta. A kicsik kissé megilletődtek, mikor beköszönt, de aztán oldódott a hangulat, amiben a magyarul tökéletesen beszélő, nagydumás pirosruhás szakállasnak komoly szerepe volt. Mint kiderült, évek óta jár felénk, mert több gyerek édesanyjára is emlékezett. Őket rafináltan a térdére ültette.

– Szarvas Város Barátainak Köre nagy örömmel készül mindig a Mikulás ünnepségre, hiszen akkor három generáció van jelen legalább, sőt, még az is előfordulhat, hogy négy. Igyekszünk a kicsiknek és a nagyoknak is egy kis meglepetéssel szolgálni – mondta Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, aki elmondta, hogy évről évre mindig valami újítanak, igyekeznek mindig olyan előadót meghívni, akit öröm megismerni, akit nagyon szívesen látnának többször is Szarvason.

Az idén a tévéből is ismert Olasz Etelka színész, mesemondó, meseíró volt a vendége az ünnepségnek. Több oldalát is megmutatta, gyerekmesét a kicsiknek, huncut mesét, amiben nincsenek négybetűs szavak, a gyerekek fülét sem bántja, de mégis alkalom a nevetésre, a nagyoknak. Olasz Etelka úgy gondolja, hogy Mikulás-váráskor is, meg karácsonykor, meg egész évben is a nevetés a legjobb dolog, ami gyógyít, frissít, fiatalít. A végén meg is énekeltette az ünneplőket.

Dankó Béla

Az Országgyűlés 2017. december 12-én meghozott egyes döntései

Négyezren jártak a múzeumban az EMMI pályázatának köszönhetően