in , ,

We like the Tea Time

Iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy tanulóink az angol nyelv tanulása mellett az angol és az amerikai kultúrával is megismerkedjenek. Advent első hetében egy karácsonyi angol teadélutánra invitáltuk a gyerekeket.

A délutánt vendégtanárunk, Michelle Moyer beszámolója nyitotta, aki családi fotókkal illusztrálva mutatta be, hogy hogyan ünneplik az amerikaiak a karácsonyt, megteremtve ezzel a meghitt hangulatot. A gyerekek ezután három csoportban három helyszínt végigjárva hangolódhattak a közelgő ünnepre: karácsonyi üdvözlőlapot készíthettek, Jeophardy játékot játszhattak, valamint dalszövegértési feladatot oldhattak meg. Végül közösen elfogyaszthatták a süteményeket és az eredeti angol teát.

Ez a délután kiváló alkalom volt arra, hogy a diákok gyakorolják az angol nyelvet, miközben a karácsonyi ünnepkör angol hagyományaival is megismerkedhettek. A program motiváló erővel is hatott a tanulókra az angol nyelv tanulását illetőleg. Jónak tartjuk azt is, hogy az alsós és a felsős gyerekek együtt lehettek, a nagyobbak segítettek a kisebbeknek, a kicsik figyelték a nagyobbakat. A teázás pedig alkalmat adott a kötetlen beszélgetésre is. Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!

Weinperné Kiszely Nóra
Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Négyezren jártak a múzeumban az EMMI pályázatának köszönhetően

Karácsonykor mindenkinek jár a fehér asztal öröme