in , ,

Karácsonyi csendesnap a Vajdában

Az adventi programjaink sorát a karácsonyi csendesnap zárta. Minden évben a téli szünet előtti nap már a karácsonyi készülődés jegyében zajlik.

9 órakor tartottuk az Evangélikus Újtemplomban a karácsonyi istentiszteletünket. A hideg ellenére egy nagyon kellemes órát töltöttünk el együtt énekléssel, zenehallgatással és igeolvasással. Iskolánk dráma tagozatosai egy rövid jelenetben emlékeztek meg karácsonyi történetről. A jelenetet kigondolta és „színre vitte” Salka Zsuzsa tanárnő. Iskolalelkészünk egy blog bejegyzéssel kezdte, ami sokunk arcára mosolyt csalt: hogyan is készülődünk a karácsonyra. Miről is szól a karácsony? Erre kereste lelkészünk a választ. Ugrai Dániel Wass Albert: Karácsony című versét szavalta el, amivel már a dévai Adventi szavalóversenyen is jeleskedett. Majd felcsendült német nyelven Leonard Cohen híres dala, a Halleluja. Ezt az angolosok vidám éneke, a Rocking around the Christmas Tree követte, majd egy magyar nyelvű karácsonyi dallal kívántak az énekkarosaink boldog karácsonyt mindenkinek. Befejezésül az idei év slágere, A tűz körül ültek a pásztorok… hangzott el zongora és ukulele kísérettel.

Mivel átfáztunk a hideg templomban, jól esett a forró tea és sütemény, ami a bejáratnál várt bennünket.

Ezt követően került sor a már hagyományos karácsonyi kvízre. Mindenki jól szórakozott, egy kellemes délelőttöt töltött el osztálytársai, tanárai körében. Tanulóink egy szépen díszített karácsonyi mézeskaláccsal térhettek haza.

Nekünk, tanároknak pedig még nem ért véget a nap. Egy jóízű ebéddel zártuk az évet, ahová meghívtuk nyugdíjas kollégáinkat is egy kis beszélgetésre, ünneplésre.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog, eredményekben gazdag 2018-as évet kíván.

Karácsonyi ünnepség a Naplemente Idősek Klubjában

Bohák Péter

Jól sikerült az elhagyott kutyák karácsonya Szarvason