in ,

Hétpróbás páros: Töltsünk több időt szeretteinkkel!

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna és Lipcseiné Czifra Magdolna
Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna és Lipcseiné Czifra Magdolna

A „Családok éve” alkalmából Szarvas Város Barátainak Köre új kezdeményezést indított útjára. Játékot hirdetett párok, házaspárok számára, amely hozzájárulhat a választottunkkal töltött minőségi idő gyarapításához és új közös élmények szerzéséhez. A „Hétpróbás páros” lényege, hogy a jelentkezőknek hét alkalmuk lesz arra, hogy részt vegyenek egy-egy programon, felkeressék a település előre meghatározott helyszíneit, estlegesen egy otthon végezhető tevékenységet hajtsanak végre.

– Szeretnénk a társadalom legkisebb és egyben legfontosabb közösségét, a családokat megerősíteni, és a játékon keresztül némileg visszavezetni őket abba a korszakba, amikor még volt időnk egymásra. Várjuk a fiatalok és az évek, évtizedek óta házasságban élő jelentkezését egyaránt, különösen, mert a hétköznapok monotonitásában és taposómalmában mindenkinek szüksége van feltöltődésre, néhány örömteli együtt töltött órára – vezette be az ötlet hátterébe a sajtó képviselőit Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a civil szervezet elnöke.

Lipcseiné Czifra Magdolna, a Kulturális Bizottság elnöke a játék részleteiről szólva elmondta, az egyes feladatok lépésről lépésre, menet közben derülnek ki. Megnyugtatásul mindössze annyit árult el, hogy a játék sem fizikai erőt, sem ügyességet nem igényel, és bárki számára teljesíthető. A február 10-i jelentkezési határidő lejárta után a párok e-mailben kapják meg az első feladat helyszínét, amelyet egy általuk szabadon választott időpontban kereshetnek fel. A kb. 1-2 órát igénybe vevő feladatokat egyéni ütemezés szerint, bármikor teljesíthetik, egészen a március 14-i határidő lejártáig.

Az első helyszínen a jelentkezők egy útlevelet kapnak, amellyel később igazolni tudják a próbák teljesítését, ill. egy-egy fotót is készítenek. Ezeket később továbbítják a baráti kör e-mail címére, így a szervezők folyamatosan nyomon tudják követni a játék menetét.

– A párkapcsolatot, a házasságot leginkább egy kerthez lehetne hasonlítani. Ha nem gondozzuk, mindkettő tönkremegy. Elszomorítóak az erre vonatkozó statisztikai adatok is. Az egyik legutóbbi szerint állítólag időnk mindössze 2%-át szenteljük a párkapcsolatunk ápolására. Ezért van szükség a „Hétpróbás párosra” – érzékeltette a bizottság vezetője egy szemléletes példával a családok jelenlegi helyzetét.

A hétpróbázók mindegyike nyertes, amelyet Szarvas Város Baráti Köre egy oklevéllel és egy meglepetés ajándékkal jutalmaz. Mindemellett az ünnepélyes zárórendezvényen egy kétszemélyes wellness hétvégét is kisorsolnak, a hajdúszoboszlói Hungarospa Thermal Hotel felajánlásából.

Jelentkezni a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címen keresztül lehet a név, életkor, település és telefonszám feltüntetésével. Nevezési határidő február 10-e.

Tóth Tamás

Téli regék a Körösök árteréről

Zalai Mihály

Békés megye 2017-es évét értékelte Zalai Mihály