in , ,

Rekordszámú osztályozó vizsgázók

A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban minden évben lehetőségük van a legszorgalmasabb diákjainknak idegen nyelvekből és informatikából osztályozó vizsgát tenniük. Teszik ezt azért, hogy az érettségi időszakban előrehozott érettségi vizsgát tehessenek azokból a tantárgyakból, amelyekből esetleg a későbbiekben emelt szintű érettségi vizsgát szeretnének tenni vagy hamarabb túl szeretnének lenni egy vagy több érettségi tárgyon. Pár év óta az előrehozott érettségi vizsgák csak idegen nyelvekre és informatikára korlátozódtak.

Iskolánkban január 30-án 59 tanuló élt azzal a lehetőséggel, hogy informatikából és idegen nyelvből/ angol, szlovák/ osztályozó vizsgát tesz. Közülük heten mindkét tárgyból vizsgáztak.

Informatikából 34 tizenegyedikes tanuló mérettette meg magát, 20 tanuló tett angol nyelvből osztályozó vizsgát. Nagytöbbségüknek már megvan a középfokú nyelvvizsgájuk is. Az osztályozó vizsga átlaga angolból: 4,93 lett.

Az utóbbi években iskolánkban megnövekedett az érdeklődés a szlovák nyelv iránt is. Örömünkre egyre több tanuló érkezik a szlovák általános iskolából nagyon jó nyelvi alapokkal, így ők könnyedén veszik az akadályokat. Ez alkalommal 13 tanuló választotta a szlovák nyelvet. A 4,85-as átlag azt mutatja, hogy tanulóink szépen felkészültek a vizsgára. Még Budapestről is érkezett egy vendégtanulónk, aki az érettségi vizsgáját is nálunk szeretné letenni.

Az informatika az utóbbi időben nagyon népszerű tantárgynak számít az iskolánkban. Ezt mutatja, hogy egyre több tanuló választott tantárgya az érettségi vizsgákon az informatika. Tanulóink jól teljesítettek, az osztályozó vizsgák átlaga informatikából 4,41 lett.

Azokra a tanulókra, akik még a 12. osztályos anyagból nem vizsgáztak le, áprilisban  vár  egy megmérettetés az érettségi előtt.

Sikeres érettségi és emelt szintű érettségi vizsgákat kívánunk nekik!

Mészáros Tünde

Nagy Szilvia

A látvány mestere: Nagy Szilvia

Molnár József, dr. Takács Árpád és Dankó Béla

Két és fél hónapnyi felújítás után átadták Csabacsűdi Közös Önkormányzati Hivatalt