in ,

A Valahol Európában gyermekszereplői a Fővárosi Nagycirkuszban

A Valahol Európában gyermekszereplői nyáron polgármesteri különdíjban részesültek mindannyian, amit Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a díjátadáskor még megtoldott azzal, hogy meghívta a gyermekszereplőket a Fővárosi Nagycirkusz egy előadására. A díjhoz Szarvas város egyik vállalkozója is csatlakozott anyagi támogatásával. A gyermekcsapat 2018. január 31-én kerekedett fel, hogy „beváltsák” a díjat, és megnézzék a Győztesek karneválja című előadást a Fővárosi Nagycirkuszban. – A győztesek győzteseket néznek, ez így van rendjén! – Az előadás a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál győzteseinek, díjazottainak bemutatkozása volt, aminek keretjátéka: egy karneváli éjszakán egy szerelmespár álarcot ölt, hogy végigkalandozzanak a cirkusz kínálta csodák, varázslatok, meghökkentő, lélegzetelállító, megmosolyogtató világában. A mese a Monte Cristo grófja Róma című dalával indul – kicsit átírt szöveggel:

„A színes éj leszállt, a cirkusz fölött
Ne keresd, a Hold is maszkot ölt.
Napnak öltözött fénye úgy ragyog,
Nézik iriggyé sárgult csillagok.
Ha a halál elől bújsz, jó helyen jársz,
Ha jó a maszkod, ő sem ismer rád.
Tündér lesz boszorkány, a bohóc meg király,
Ilyen a cirkusz, fordított világ.”

Két szereplő így vallott élményeiről az előadás után:

Kiss Virág gyermekszereplő: Nagyon jól éreztem magam, jó volt kikapcsolódni! Élveztem, hogy jó társasággal, a mi kis csapatunkkal mehettem. És persze minek is tagadni, jó volt, hogy nem kellett iskolába menni. Az út is nagyon jó volt, a cirkusz pedig fantasztikus, hatalmas élmény! Nagyon ügyesek voltak és az egész előadást tátott szájjal néztem, annyira jó volt! Nagyon örülök, hogy ott lehettem, és ezt is a színháznak köszönhetem, mint már oly sok más élményemet is.

Bak Zsolt, aki Sutyit alakította: Számomra nagyon élvezetes volt a tegnapi kirándulás. Megismerhettük egymást, hogy ki hogyan viselkedik színházon kívül. Mindig jó az „ifjabb kollégákkal” újra találkozni, és ez az utazás sem volt kivétel, hisz okot adott a nosztalgiára, a visszaemlékezésre is.

A cirkuszlátogatás maradandó élményt nyújtott a fiataloknak, az amúgy is összetartó gyermekek lelkében, szívében, akik mára igazi csapattá csiszolódtak, a Valahol Európában előadásai, és főképpen a több, mint két hónapos próbafolyamat alatt, amit az előadás rendezőjével, majd a darab felnőtt szereplőivel töltöttek.

A fotókat a résztvevők készítették.

Galambos Edit

Boronyák Gergely, Nádházy Péter, Dósa Zsuzsa

Ibolya a Romkocsmában

Szarka József és Szentandrási-Sós Zsuzsanna

Pogányságunk története Vatától napjainkig