Connect with us

Koncert

Különleges zenei élmény Tatai Nórával és Szabó Ferenccel

Pénteken este a Főtéri Iskola dísztermében Női sorsok címmel Tatai Nóra oratórium- és dalénekes Szabó Ferenc János zongoraművésszel, zenetörténésszel zenei csemegét nyújtott át a közönségnek. Az este bővelkedett kuriózumokban. A dalok, dalciklusok előtt Szabó Ferenc mesélt a dalok történetéről, igazi lelkes tanárként. Tatai Nóra pedig olyan szuggesztíven tolmácsolta a dalokat, hogy lenyűgözte a közönséget. Elhangzott Libby Larsen két dalciklusa, az egyik VIII. Henrik feleségeinek utolsó mondataiból állította össze a szerző. A másikat Dalok levelekből címmel a 19. század amerikai nőmozgalmának egyik alakja (Calamity Jane) leányának írt leveleiből állt. Sergei Rachmaninoff Fohász és Disszonancia című műve egy büszke és egy bukott nőről mesél a dal nyelvén. Richard Strauss Leányvirágok című műve magáért beszél. Szabó Ferenc interpretálásában hallhattuk Liszt Ferenc Sancta Dorothea és Bartók Béla Leányi arckép és Elle es morte zongoradarabját, amelyet Bartók Geyer Stefinek írt, az első a szerelem kezdetén, a második a szerelem végén született.

A hangverseny a NKA támogatásával jött létre. „Az előadóművészek célja a daléneklés kultúrájának, valamint a szóló zongoradarabokkal színesített dalest műfajának népszerűsítése. Fontosnak tartják továbbá a kortárs dalok előadását.” – olvasható a kiadott anyagban. Még egy nem mindennapi figyelmesség, a dalok magyar szövegét a közönség megkapta – eredeti nyelven szólaltak meg –, így nyomon követhető volt a különleges szöveg.

Amíg kint fagyott, a díszteremben a két fiatal elődadó hangja, zenéje meleget sugárzott, amely felmelegítette a közönség szívét, lelkét is.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán) A Stop Band (Fotó: Babák Zoltán)

Elbúcsúztak a zenésztársak Jaggertől

Koncert

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect