in , ,

Széki Kupa: Szarvas legelöl az éremtáblán vidékről

Szekszárdon 44 egyesület haladói közül négy aranyéremmel a legjobb vidéki eredményt városunk karatésai érték el. Nagy Máté, Bagi Dániel, Frankó Dániel és Tálas Bendegúz is a dobogó legfelső fokára állhatott.

2018-03-24-én Szekszárd Városi Sportcsarnokában került megrendezésre a . A bajnokságra 44 egyesület 516 versenyzője nevezett

A március 24-én megrendezésre került XXIII. Széki Kupa Országos WKF karate versenyre 44 egyesület 516 versenyzője nevezett. Szarvas csapata Megyesi Hunor, Kerti Kelemen, Kelemen Zsombor és Csányi Balázs utánpótlás korú, Nagy Máté és Bagi Dániel kadett,Tálas Bendegúz junior és BorZi Balázs felnőtt versenyzővel érkezett a megmérettetésre.

Korosztályosaink ugyan mérkőzéseket tudtak nyerni, Hunor és Kelemen fejrúgásokat is sikerrel bevitt, de az éremszerzésig ezúttal nem sikerült eljutni. A 14-15 évesek között Bagi Dániel első mérkőzését taktikailag fegyelmezetten hozta. A második körben ellenfele el tudott lépni tőle 2:4 arányban, ám Dani összeszedve magát bizonyította győzni akarását, és az utolsó másodpercben határozottan végrehajtott fejrúgással 5:2-re fordított. A döntőben is sikerült megelőző találatot bevinnie, majd később ellenfelét leléptették, így első helyen zárta versenyt. Nagy Máté a 61 kilósok között küzdött magabiztosan, dinamikus indulásaival és fejrúgásaival menetelt a döntőig, ahol ugyanezzel a hozzáállással továbbmenve bizonyított. Tálas Bendegúz hozta a Tatami Kupán működő fegyelmezett formáját, és a dobogó tetejére állhatott, ráadásul a döntőben a másik ágról egy korosztállyal feljebb is versenyző Frankó Dániel ért be, így szarvasi házidöntőre került sor. Dani saját kategóriájában, a kadet +70kgban kétséget kizáróan bizonyult a legjobbnak, a döntőben megelőző fejrúgással biztosítva be győzelmét.

Borzi Balázs a felnőttek között szállt versenybe. Néhány éves kihagyás után visszatérve rögtön sikerült több fejrúgást is bevinnie, ám ezeket túl erősnek ítélték a bírók, így nem sikerült vele előnyhöz jutnia és a 4. helyen zárta a versenyt.

Külön kiemelendő, hogy városunk karatésai a haladó kategóriában a legelőkelőbb helyet vívták ki a vidéki csapatok közül, ugyanannyi aranyéremmel, mint a 2. helyezett.

Eredményeink:
Tálas Bendegúz junior -76 kg 1.
Frankó Dániel kadett +70kg 1.
Bagi Dániel kadett -57kg 1.
Nagy Máté kadett -63kg 1.
Frankó Dániel junior 76kg 2.
Borzi Balázs felnőtt -67kg 4.

Csapatunk következő megmérettetése a Magyar Bajnokság, amelyre megkezdtük a felkészülést.

Ruzsinszki György

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/180406széki.

Hevesy György Kémiaversenyen

Samu Tamás Gergő

Visszalépésre szólította fel az ellenzéki jelölteket Samu Tamás Gergő