Menu
in , , ,

Fölényes győzelmet aratott a 2. sz. választókerületben Dankó Béla

Április 8-án Békés megye valamennyi választókerületében kormánypárti győzelem született. A 2. sz. körzetben a jelenlegi országgyűlési képviselőre, Dankó Bélára (FIDESZ-KDNP) 23231 választópolgár adta a voksát, így 53.04%-os arányban tudott nyerni.

– Köszönetet szeretnék mondani minden választópolgárnak, aki támogatott a szavazatával. Úgy gondolom, ez felhatalmazást jelent arra, hogy védjük meg Magyarországot, védjük meg azokat az értékeket, amelyeket az elmúlt évtizedekben, évszázadokban megteremtettünk. Egyúttal arra is felhatalmazást kaptunk, hogy folytassuk az elmúlt években megkezdett a gazdaságpolitikát. Ennek az eredményei már mutatkoznak. Ilyen pl. a tavalyi négy százalékos emelkedés. Köszönhetően ennek olyan források állnak most rendelkezésre, amelyekből fontos beruházásokat tudunk megvalósítani, ill. támogatni. De emellett természetesen figyelni kell azokra a hangokra is, akik nem bennünket támogattak. Meg kell vizsgálni azokat a kritikákat, amelyeket jeleztek felénk a kampány során, s a valóságon alapulókat kiszűrve tanulnunk kell belőle – kommentálta a sikert a választás éjszakáján.

Mögötte Samu Tamás Gergő, a Jobbik jelöltje végzett, 28,58%-kal, ami összesen 12517 szavazatot jelentett.

– Nem alaptalanul számítottam győzelemre, hiszen a végeredményből is kitűnik, hogy magasan a második legtámogatottabb jelölt voltam, vagyis csak nekem volt esélyem Dankó Bélával szemben. Az eredménynek az lehet a magyarázata, hogy az országgyűlési képviselő nagyjából nem csinált semmi az elmúlt négy évben, vagyis túl sok hibát sem lehetett találni a munkásságában. Országosan pedig hülyének nézték az embereket, és sokan fel is ültek ennek a propagandának. Helyi és országos szinten is most sok mindent át kell gondolni, le kell vonni a megfelelő következtetéseket, hogy előrébb tudjunk lépni – véleményezte a vasárnapi történéseket.

Harmadik helyen zárta az országgyűlési választást dr. Kondé Gábor, az MSZP-s támogatással induló DK-s jelölt, aki 8.83%-ot ért el. Ez számszerűsítve 3866 szavazatban nyilvánult meg.

– Ez volt a választók akarata, tiszteletben kell tartani. Nem vagyok csalódott, hiszen van hivatásom, amit folytatni fogok. A közéleti tevékenység ugyanilyen munka lett volna, amit becsülettel kellett volna csinálni. Az eredmények magukért beszélnek, vagyis a Fidesz valamit jól csinált, az ellenzék pedig valamit rosszul. Nem érzem magam felelősnek az eredményért, tőlem telhetően mindent megtettem a sikerért. Kemény négy évnek nézünk szerintem elébe, de ezt csak a ciklus végén látjuk majd tisztán – értékelte a baloldal jelöltje az eredményt.

Az Új Kezdet-LMP közös jelöltje, Bencsik Mihály 2282 szavazatot gyűjtött be, ami a voksok 5.21%-val ér fel.

– Megdöbbentett az eredmény. A magas részvétel tükrében nem gondoltam volna, hogy ilyen magas fölénnyel győz a kormánypárt, de tiszteletben tartom a választók akaratát. Gratulálok Dankó Bélának, erőt és kitartást kívánok neki a folytatáshoz. Úgy látom, lesz munkája bőven. Az eredmény hátterében szerintem a migránskérdés, a Fidesz erőszakos bevándorlás politikája áll, s bizonyára az Erzsébet-utalványokkal és fűtéstámogatással is tudtak szavazatot vásárolni. De az ellenzéki oldalon is van mit végiggondolni. Sokkal hamarabb és egységesebben kellett volna fellépni, több körzetben pedig az összefogás is hozhatott volna eredményt. Mostantól a munkámra koncentrálok, de továbbra sem adom fel az elveimet, és lehetőségeimhez mérten segítem az Új Kezdet párt építkezését – adott hangot véleményének a képviselőjelölt.

A további 26 egyéni jelöltből egyedül a Momentum jelöltjének, Babinszki Bencének sikerült még 1% feletti (1,23%) eredményt elérnie.

Exit mobile version