in , , ,

A két kihagyott büntető megbosszulta magát

Két szomszédvár, a Csabacsűdi GyLSE és a békésszentandrási Hunyadi játszotta felsőházi mérkőzését vasárnap délután. A három pontot egy szerencsés gólnak köszönhetően a vendégek vihették haza.

A tempós első félidő után a második inkább dráma volt, mint foci. A hazaiak a második félidő 10. percében kaptak egy büntetőt. A labda mögé Nymecsok Mihály állt, de Légrádi Attila jól érezte meg, hová kell vetődnie, és hárított. A 70. percben a csabacsűdiek gólvonalán guruló labdára a hátvéd Borgulya János csabacsűdi kollégájával, Sovány Pállal rajtolt, de csak a kapu mellé sikerült tolnia.

A kihagyott büntető a 78. percben megbosszulta magát. Hudák Roland kapuja előtti kavarodásban egy közepesen erős lövés megpattan Sovány Pálon, át Roli felett, és be a hálóba (0–1).

A 79-ben Viszkok Gábor érkezett meg a tizenhatoson belülre, ahol a kifutó Légrádi elkaszálta. Fűri Imre játékvezető – immár egy félidőn belül másodszor – a Hunyadi kapuja előtti 11-es pontra mutatott. A csabacsűdiek nagy műgonddal igyekeztek a labdát a pontot helyettesítő lyuk szélén megállítani úgy, hogy a komoly kertészeti munkákkal járó műveletet ellenőrző Fűri játékvezető is elfogadja. A büntetőnek Endrefalvi Erik futott neki. Alányúlt a labdának, majd alóla a büntetőpontot jelző meszet a kapuba rúgta úgy, hogy a kevésbé érzékeny katonai műholdak is kimutaták a fehér felhőt, a focilabda viszont a felső sarok felett legalább egy méterrel a labdafogó hálóba zúgott.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási HMSE 0–1 (0–0)
Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – András Attila Xavér, Nyemcsok Mihály, Sovány Pál, Bertók Gergő – Gilik Attila – Kasik Márk (86′ Sonkoly Lajos) – Endrefalvi Erik, Sándor János, Kiss Gábor (56′ Viszkok Gábor), Bobvos Richárd (67′ Mochnács Tamás)

Békésszentandrási HMSE: Légrádi Attila – Kozák Balázs, Szabó Máté, Borgulya János, Tasi Norbert – Lovas Attila (77′ Uhljár Szabolcs), Sajben Gábor, Lós István (89′ Olasz Imre) Filyó Tamás, Virág Imre (71′ Dernovics Tamás), Gulyás Ádám (Kasnyik Dávid).

Jók: Hudák Roland, Sovány Pál, Kasik Márk, ill. az egész csapat, de Borgulya volt a mezőny legjobbja.

Úgy léptek pályára, ahogy kell egy ilyen szomszédvári rangadón a hazaiaknak, kezdte meglehetősen csalódottan a mérkőzés után szokásos összefoglaló nyilatkozatát Sonkoly Lajos játékos-edző. Már az első percben gólt szerezhettek volna, és kimaradt néhány helyzet is. Véleménye szerint a játékban jobbak voltak, jó támadásokat vezettek, illetve a védelmüket is magabiztosnak látta. Kiemelte Hudák Roland kapusteljesítményét, aki nagyon magabiztosan védett.

Aztán jött a második félidő a két kihagyott büntetővel.

– Óriási csalódS a második félidő, hogy a csapat kihagy két tizenegyest, utána, ha nem is egy klasszikus öngóllal de mégis öngóllal, mert saját magunkról pattant be, kikap hazai pályán 1-0-ra. Elfogultság nélkül mondom, hogy nem érdemelt ez a csapat vereséget, sőt én úgy gondolom, hogy mi tettünk többet a győzelemért – jelentette ki Luigi, aki reménykedik az előző hetek szép sorozatának folytatásában, amivel feledtetni tudnák ezt a verséget.

A jövőhéten a csabacsűdiek szintén a felsőház második felében tartózkodó Mezőberényhez utaznak.

Nagyon készültek a mérkőzésre, de egész hétre kitartó sérülések miatt csak a hétvégére állt össze a csapat, mondta a vendégek mestere, Varga László.

– A játékosok megfogadták azt, hogy próbálják lezárni a területet, ne tudjanak mögéjük bekerülni. Ez sikerült is. Végül egy szerencsés góllal megnyertük a mérkőzést – nyilatkozta a szentandrásiak edzője jókedvűen.

Fáklyás felvonulással nyitották az ünnepet Békésszentandráson

Francia és magyar történeti és botanikus kerti szakemberek találkoztak a Pepi-kertben