in , ,

Szavazzunk, hogy Szántosi Dávid legyen a hónap hőse!

Szántosi Dávid és Fest Attila
Szántosi Dávid és Fest Attila

Az első akadályt már sikerrel vette Szántosi Dávid a DIGI Sport csatorna versenyén. A tematikus adó ugyanis jelölte a szarvasi sportolót „Az év hőse” ösztöndíjra, amelyet a 12 éves fiú eddigi országos és nemzetközi eredményei alapján érdemelt ki. A többlépcsős verseny első körében a résztvevők közül először „A nap hősét” választják ki, majd a győztesek „A hónap hőse” címért szállhatnak ringbe. A siker kizárólag a szavazatokon múlik, amit gyors regisztrációt követően bárki leadhat a http://anaphose.digisport.hu/index.php linkre kattintva.

– Komoly ajándékokért folyik a küzdelem. „A hónap hőse” mobiltelefont kap, aki pedig megnyeri „Az év sportolója” címet, egy éven keresztül havi százezer Ft jutalomban részesül. A pénzen felül azonban sokkal fontosabb ennek a szarvasi fiatalnak a minél szélesebb körű megismertetése. Jó lenne, ha látnák, hogy van itt egy tehetséges magyar gyerek, és hazánkban is nagyon komoly szakmai munka folyik. Az igazság az, hogy külföldön már szinte mindenki tudja a nevét. Illő volna, hogy Magyarországon is megismerjék – beszél őszinte szeretettel és rajonsággal tanítványáról Fest Attila edző.

Dávid fogadott nagypapája itt szinte véget nem érően kezdi sorolni az aprócska termetű sporttehetség karrierjének állomásait. A sokszoros nemzetközi bajnok – szlovák, cseh, román, lengyel, osztrák, szerb – számos rangos országos eredménnyel is büszkélkedhet. Nemrégiben felkerült az ITTF (International Table Tennis Federation) világranglistájára, ahol 15 éves, főként ázsiai játékosok mellett a legjobb száz között szerepel.

Fest Attila azt sem rejtette véka alá, hogy a diadalmenet Dávid édesapjának emberi és anyagi támogatása nélkül nem sikerült volna. Az utazások, eszközvásárlás és a nevezési díjak évente több millió forintot emésztenek fel, amely az egyesületi költségvetés erejét erősen meghaladná. Emellett a sportnagypapa egy pillanatig se veszi le róla óvó tekintetét: minden útjára elkíséri, új technikák megtanításával igyekszik helyzetelőnyhöz juttatni, de ha kell, az otthonában is szívesen látja. Felesége, Erzsike ebben a jobbkeze, aki Dávid legutóbbi, országos bajnokságon elért kettős győzelméért például diótortával lepte meg a fiúkat.

– Magyarországon ez a legfontosabb verseny, és nagyon fontosnak tartottam a győzelmet – mondja Mohácson rendezett újonc és serdülő országos bajnokságról a Szarvasi Körös ASE nagy reménysége. – A mezőny már a nyolc között nagyon erős volt, ezért szoros meccseket játszottunk. Úgy éreztem, hogy az utóbbi időben voltak olyan versenyek, amikor nem nagyon ment. Most végre kijött a lépés, aminek nagyon örülök, mert így mások is láthatják, hogy jobban megy a játék – foglalja össze a sportoló a hétvégi siker jelentőségét, ahol az U12-esek és az U13-asok között is a dobogó legtetejére tudott állni.

A DIGI Sport versenyét ezzel együtt egy jó visszajelzésnek tartja a sportszerető közönség részéről, és hálás minden egyes szavazatért. Ez utóbbi egyébként most különösen azért lenne fontos, mert Dávid 23% körüli részeredménnyel egyelőre Kapdebo Botond (33%) és Frauenberger Fanni (31%) mögött szorosan a harmadik helyen áll, de hátránya még nem behozhatatlan. Szavazni vasárnap éjfélig – minden nap egyszer – lehet, amikor eldől, a sportág meghódítása mellett sikerül-e Dávidnak az emberek bizalmát és szavazatát is elnyernie.

A szarvasi sportoló legközelebb május 21-23. között Malackyban, 18-20 ország legjobbjai mellett küzd meg az elsőségért. Ezt követően Lengyelországban, egy egyhetes edzőtáborban vesz részt, ahol eldől, hogy az Európai Unió Asztalitenisz Szövetségének korosztályos válogatottjaként folytathatja-e a karrierjét.

Tanulnunk kellene a történelemből Földesi Zoltán szerint

Meghívó a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre közgyűlésére