in , ,

Zebra Akadémia Békésszentandráson

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei már évek óta látogatják a Hunyadi János Katolikus Általános Iskolát. A negyedikes tanulóknak rendszeresen tartanak előadásokat, a közlekedés, főképpen a kerékpáros közlekedés szabályairól.  Az oktatóprogram célja, hogy a gyermekek a közlekedési balesetek megelőzése érdekében megismerjék, elsajátítsák, megtanulják alkalmazni a közúti közlekedés alapvető szabályait, mert egy megyei statisztika kimutatta, hogy a balesetek nagy százalékában a gyermekek is érintettek. Sokszor a közlekedési szabályok ismeretének hiánya okozza a tragédiát.

A rendőrség szakemberei ebben a tanévben is érdekes előadások keretében tartottak közlekedési témájú foglalkozásokat a negyedik osztályos diákoknak. Az előadásokon elhangzottak a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedés alapszabályai és a gyermekek a kérdéseiket is feltehették a témában.

Az akadémia zárásaként teszt lapok kitöltésével és az iskola udvarán felállított pályán, gyakorlati feladatok megoldásával bizonyíthatták tudásukat a tanulók. A sikeresen vizsgázókat a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság oklevéllel és láthatóságot segítő lámpákkal, fényvisszaverő karpántokkal jutalmazta, melyeket nagy lelkesedéssel vettek át a gyerekek.

RJ

Az aranyóra fontosságára hívták fel a figyelmet az édesanyák

Krivik Viktort választották a KETOSZ főtitkárának