in , , ,

Óh, azok a felejthetetlen Paviloni esték…

Hetényi István (Jagger)
Hetényi István (Jagger)

A Vízi Színház nyáresti ingyenes előadásainak első estjén teljes teltház volt, még a lépcsőkön is ültek. A Zene a víz fölött első rendezvénye a Stop Band Emlékzenekar Paviloni évek címmel tartott fergeteges koncertet –, valóban fergeteges koncertnek lehettünk tanúi.

Bődi János, az INTEGRÁL Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Vízi Színház kivitelezője, az este házigazdája köszöntötte a közönséget, majd az este egy rövid filmmel kezdődött, amelyet Máté Endre készítet azokról, akik már nem lehetnek jelen a mai esten – a filmen régi fotókat láthattunk régi bulikról. Majd felhangzott Pál apostol Korinthusiakhoz írott első levele, amely 13. fejezete a szeretet himnusza – konferálta fel a gyönyörű sorokat Bődi János. Az idézet után pedig bemutatta a zenekart név szerint, és pár mondatban a zenészek vallottak önmagukról, nem élőben, ezt is a házigazda olvasta fel. De azt hiszem nagyon szerettek volna kezdeni, hiszen sokat készültek erre a fellépésre is, mert a Vízi Színpadon énekelni, játszani minden szarvasi zenész álma fogalmazta meg Komár János. És kezdődött…

Vasárnap este a zenekartól hallható volt: Pete Korving Ponca, Illés együttes Ne gondold, Needles and Pins Smokie verziója, John Lennon Stand by me, Peter és Gordontól a Szerelem nélküli világ, A Rolling Stones It’s all over now azaz Mindennek vége. Creedence Clearwater Revival Have you ever seen the rain – Láttad valaha az esőt, majd a Lady in black című dal hangzott el. Újra Creedence Clearwater Revival, ezúttal a Gyapott mezők (Cotton Fields). Rolling Stones Kőszív azaz Heart of stone. Elvis Presley szerelmes dala után a Cream Napsütés a szerelmedből (Sunshine of your love). Creedence Clearwater Revival Who’ll stop the rain azaz Ki fogja elállítani az esőt? Omega Ha én szél lehetnék, Rolling Stones Around & Around, Smokie Eltaláltad a szívem, The Kinks You really got me. John Denver Take me home, country roads azaz Vigyetek haza, országutak. Roy Orbison Oh Pretty Woman, Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen?

Szűnni nem akaró taps, felállva ünneplés járt a zenekar tagjainak: Hetényi István (Jagger) ének; Dr. Hudák János (Doki), gitár; Kécskei Imre (Imi), ének; Komár János (Jansi), ének; Lapis Pál (Patya), dob; Máté Endre, gitár; Petényi Szilárd (Szike), gitár; Ruzicska Andor (Ruza) zongora. Liska János (Brumi) sajnos már nem lehetett itt, helyette fia, Tamás, állt a gitár mögé. A csapat kiegészült két tizenéves fiatallal, akik vokáloztak. Nem játszott, de ott volt Kriska György, „az Emlékzenekar tiszteletbeli tagja, a szarvasi rock-beat zene első fecskéje, alapító” – mutatta be Bődi János.

Bravó, fiúk! Szép este volt! Köszönjük!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Brachna Irén, Harencsár László és dr. Kutas Ferenc

Duplázott a könyvhéten Harencsár László

Békés megyei tanulmányúton a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai