in ,

Podani Milán négy helyet javított a Street Freestyle Európa Bajnokság mezőnyében

Podani Milán
Podani Milán

2018. június 15-17. között a Hungaroringen rendezték meg a Street Freestyle Európa Bajnokság magyarországi fordulóját. A hazai versenyzők mellett több nemzet legjobb motorosai képviselték hazájukat. Az első nap ünnepélyes megnyitóján Milánt érte az a megtiszteltetés, hogy a V4 egyik zászlaját motoros felvonuláson vihette. A megnyitót szabadedzés követte.

A második napnak már tétje volt a kvalifikáció jegyében. Itt Milán az öt kötelező mellett a best trick gyakorlatával a 18 versenyző közül a második helyen zárt. Másnap következett a mindent eldöntő szabadon választott 5 perces program, melyben fordított sorrendben indulnak a versenyzők, így Milán az utolsó előttiként várta a mindent eldöntő rajtot.

A tizenötödik versenyzőnél viszont az időjárás keményen közbeszólt, egy kisebb felhőszakadás, szélvihar miatt leállították a versenyt. Hosszú tanácskozás következett a folytatásról, miközben a pályát próbálták helyreállítani.

Versenyzés szempontjából sajnos az ilyen pálya a legrosszabb. Kb. másfél órás közjáték után következett Milán az 5 perces programjával, amiben inkább a biztonságra törekedett, nem kockáztatott meg egy esetleges esést. Ezzel viszont lehetséges pontokat vesztet, és sajnos visszacsúszott a hatodik helyre.

Milán ezzel az eredménnyel is elégedett volt. A tavalyi 10. helyezése után saját eredményén a nemzetközi mezőnyben négy helyet javított, a magyar versenyzők közül pedig csak a mentora, Herceg Balázs „Mókus” előzte meg. Következő állomás a Magyar Bajnokság utolsó fordulója lesz, ami után ősszel a kölni Európa Bajnokság következik.

Hajrá, Milán!

-manager-

Fotó: Faluhelyi Balázs

Tanévzáró és ballagás a Fő tériben

The end: Az utolsó éjszakai kosár következik