in , ,

A testépítő világbajnokságra akar kijutni a szarvasi Fülepi Balázs

Fülepi Balázs
Fülepi Balázs

A Benkába járt, majd a békéscsabai Trefortban érettségizett. Gyerekkora óta érdeklődik a sport iránt, kick bokszolt, futballozott, most személyi edző egy szarvasi konditeremben. Hivatása a hobbija is. A 23 éves Fülepi Balázs testépítő.

Korábban hobbiszerűen, versenyen kívül már pakolta a vasakat, és ezzel magára az izmot. Mikor komolyabban kezdett foglalkozni ezzel a sporttal, először a testépítés fitnesz szakágát űzte, és csak nemrégiben került át a klasszikus testépítésre.

– A kettő között a különbség, hogy fizikumra kisebbek, karcsúbb felépítésűek, de ugyanúgy rendkívül alacsony testzsírszázalékkal bírnak mint a nagyobbak – magyarázta a különbséget a munkahelyén megbeszélt találkozónkon.

Balázs egy négy-öt hónapos tömegnövelő időszakon esett túl az év végén, majd januártól diétázott, így készült a tavaszi versenyszezonra. 88 kilóról indult, de a színpadon már csak 69 volt. Mindezt négy hónap alatt.

Április 30-án volt az első versenye Budapesten, amin arany minősítést szerzett, majd rá három hétre rendezett Body & Fitness UNIVERSE-ről már második helyezéssel térhetett haza. Egy hét múlva a szintén a fővárosban rendezett FitBalance-on megnyerte a junior abszolút kategóriát, illetve a felnőtt kategóriát is. Mint mondja, azzal, hogy elkezdett versenyezni, magának akart bizonyítani.

Minden nap edz –hetente egyszer Kecskeméten mesterével, Szerednyei Attilával–, pózokat gyakorol, este főzőcskézik. Grammra pontosan számolja a kalóriákat, betartja a magas és alacsony szénhidrátnapokat. Arra a kérdésre, hogy ha így, hetente, kéthetente jönnek a versenyek, nem megterhelő-e, hogy az étkezésre ennyire kell figyelni, csak annyit válaszolt, hogy “fejben kell átállni”. Már olvasva is éhes lesz ettől az “átállástól” az ember.

Október 21-én ismét indul a Testépítő és Fitnesz Magyar Bajnokság, majd rá november 9-e és 11-e között testépítő világbajnokság lesz Spanyolországban. Erre az utóbbira a magyar bajnokságon kell majd kvalifikálnia magát.

Az ezeken való sikeres szereplés érdekében a nyár ismét tömegnöveléssel telik, majd augusztustól indul a három hónapos diéta. Most 89 kiló. A klasszikus testépítésben 175 centi a két kategória választóvonala. Balázs a 175- kategóriában indul. A versenyeken 75 kiló alatt kell tartania a testtömegét.

Balázs eredményei a Men’s Physique kategóriában:
2018. április 30. Testépítő és Fitness Magyar Kupa (Budapest) – arany minősítés
2018. május 19.Testépítő és Fitness Universe kupa – 2. hely
2018. május 26. BioTechUSA – FitBalance International Cup/Budapest/ – junior abszolút 1 hely, felnőtt kategória 1. hely

Facebook-oldalán nyomon követhetik, milyen átváltozáson megy át Balázs a tömegnöveléstől a versenysúlyáig, de étkezési ötleteket is találhatnak az érdeklődők.

Óriásbagollyal búcsúztak a fafaragók

Humor a víz fölött