in ,

Csodálatos környezetben, inspiráló időjárás mellett zajlott az alkotótábor

Balikó András
Balikó András

Harmadik alkalommal szervezte meg Szuhaj György vizuálpedagógiai közmunkás alkotótáborát, amihez a Nemzeti Kulturális alap mellett támogatását adta Szarvas város önkormányzata, valamint a Tessedik Sámuel Múzeum.

– Nincs tematika, mindenki a saját képzőművészeti programjának megfelelően jön. A szobrász nyilván kötődni fog az anyagokhoz, amikkel dolgozik, méhviasz, fa, kő, és ebből fog dolgozni, a festők pedig a saját elgondolásuk szerint hozzák magukkal azokat a technikákat, az akvarelltől az olajfestékig, akrilig, amivel dolgozni szándékoznak, vagy előkészített vázlatokkal, vagy a helyszín adta inspiráció hatására hozták létre alkotásaikat – vázolta fel az alkotás folyamatát, amiben Bácskai Bertalan, Balikó András, Bereznai Péter, Baráth Nóra, Holo Hóbel László, Kukár István, és ő maga Szuhaj György vett részt. Az idén nem tudott eljönni Felházi Ágnes és Csáki Róbert, akiknek tavasszal festőművész gyermekük született.

Az egy hét problémamentesen, mondhatni kitűnően telt, mindennel elégedettek voltak az önkormányzati üdülőben alkotó tábor résztvevői, jelentette ki a város egyetlen VPK-ja.

– Még az időjárás szeszélyes változásai is segítettek, mert az ember olyankor egy kicsit lecsendesült a holt Körös, ki tudunk ülni a mólóra, a beszélgetések során születő gondolatokkal tartalmasabbá tenni az alkotótevékenységet – fejezte ki elégedettségét a tábor szervezője.

A ma záruló táborból az alkotók hazamennek, lehet, hogy még otthon alakítanak a munkákon, de szeptember végén, október elején visszajönnek, hogy egy tárlaton bemutassák az addigra már kész, kiállításérett alkotásokat.

A támogatás fejében, mindenki egy-egy itt készült munkáját a városra fog hagyományozni, ami az elképzelések szerint a jövőben megvalósuló kortárs képzőművészeti galériának az anyaga lehetne, így az idelátogató emberek egy kicsikét a kultúrának ezen oldalát is megtalálhatnák Szarvason, zárta a beszélgetést Szuhaj György VPK, majd igyekezett minden alkotást úgy elhelyezni az egyhektárnyi termőföldet tartalmazó furgonjába, hogy semminek se essen baja.

A VII. Cervinus Művészeti Fesztivál nyitógáláján

Lenyűgöző gálával kezdődött a hetedik CervinusFest

A kiemelt turisztikai térség besorolásért dolgozik a Körös-menti TDM