in , ,

Szarvasi ezüstérem a KESI kupán

Szép eredménnyel búcsúztatta a szezont a HC Szarvas férfi kézilabda egyesület U10-s csapata, amely a szünidő kezdetén még javában dolgozott egy utolsó megmérettetésre. Az egyesület szinte törzsvendégnek számít a Kecskeméti Sportiskola rendezvényén, amelyen már harmadik alkalommal szerepelt és a szarvasi fiatalok most sem vallottak szégyent.

A júniusi KESI kupán 33 kézilabda csapat vitézkedett hat korosztályban, 21 fiú és 12 leány csapat részvételével, a színvonalas rendezés mellett ismét hangulatos és jó mérkőzéseket játszhattak a benevezett csapatok, és mindezek mellett sportkapcsolatok, igazi sportbarátságok is kialakultak.

Az U10-s korosztályban (2007-2008 születésűek), két napon keresztül 7 csapat küzdött a jobb eredmény elérése érdekében. Ebben a korosztályban az évközi MKSZ rendezésű mérkőzések elsődlegesen nem az eredményeket, eredményességet kívánják megállapítani, hanem a kézilabdás sportolók számára a szakmai fejlődéshez szükséges mérkőzés tapasztalat megszerzésének lehetőség kívánják biztosítani.
Most viszont mindenki feltüzelt állapotban lépett pályára, hiszen itt valódi tétmeccseket játszhattak srácok, valódi érmekért és helyezésekért, ráadásul régión kívüli csapatokkal is megmérkőzhettek.

A szarvasi srácok a BVSC legyőzésével nyitottak (20-11), majd a későbbi torna győztestől a KESI A. csapatától szenvedtek kijózanító vereséget (10-20), de ez a mérkőzés is megfelelő tanulsággal szolgált a folytatáshoz, amelyben a FTC csapatát gyűrték le az elődöntőért egy igazi sport csatában (20-16).
Az elődöntőben ugyan kikaptak a fiúk az idősebb korosztály miatt versenyen kívülinek minősített Dunakeszi VSE U12-s csapatától (12-19), viszont az igaz helyosztó a Szentendrei Farkasvár KDSE legyőzése volt (17-14), így a srácok büszkén akaszthatták nyakukba a jól megérdemelt ezüstérmet.

A csapat tagjai; Bánfi Péter, Czifra Zétény, Cziglédszkí Barnabás, Gyurcsik Ákos, Gyurcsik Balázs, Helmeczi Csanád, Károlyi Zoltán, Komár Gergő, Kugyela Kristóf, Szín Balázs, Szőcs Zsombor,
Tusjak Marcell, Varga Martin.   Edző: Tusjak János
Fotó: Helmeczi Ákos

Az utánpótlás torna nagyszerű lezárása volt a szezonnak, amely június utolsó hetében egy családi sportdélutánnal ért véget.

HC post

Csingiling, a barkácsoló tündér

Fél évszázad margójára