in , ,

Fociünnep Szentandráson a Fradival

Igazi fociünnep volt szombaton a békésszentandrási Bencsik Mihály Sporttelepen, ahol egész napos rendezvénnyel emlékeztek meg a Hunyadi Mátyás Sportegyesület megalapítása 85. évfordulójára. A nap fénypontját a Ferencváros öregfiúk csapatának vendégjátéka jelentette, amely szép számú közönség előtt 4–1-re múlta felül a házigazdákat.

Az ünnepi programok már reggel elkezdődtek a hagyományos Varga László utánpótlás kupával. Emellett teqballban és lábteniszben is próbára tehették tudásukat a versenyekre jelentkezők. A rekordbajnok kora délután megérkezett a helyszínre, így a szurkolóknak jócskán volt idejük a ferencvárosi játékosokkal beszélgetni és közös fotókat készíteni.

A pályán azután úgy küzdöttek a mások mellett Takács Lászlóval, Keller Józseffel, Nyilas Elekkel, Telek „Mancival”, Szenes Sándorral, Fischer Pállal, Bánki „Dodóval” és Dzurják „Csöpivel” felálló zöld-fehérek, mint fénykorukban tették. Az első félidőben kétgólos előnyt szereztek, bár ha a hazai kapuban Petrás Endre nem véd parádésan, akár még többször betalálhattak volna. Szünet után így is megduplázták találataik számát, a vendéglátók erejéből pedig szépítésre tellett. Más kérdés, hogy számukra ezúttal az eredmény alighanem mellékes volt: a játék öröme és az életre szóló partner kárpótolta őket.

Az ünnepi esemény közös vacsorával, illetve jótékonysági bállal zárul. Ezt megelőzően az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága képviseletében Erdős Ferenc, társadalmi elnökségi tag ezúttal adta át a felnőtt és az U19-es helyi együttes elmúlt bajnokságban kiérdemelt ezüstérmeit, Virág Imre csapatkapitánynak pedig a gólkirályi címért járó díszes serleget.

Bakulya Mihály

Népismereti hagyományok nyomában a trefortosok

Az álmok megvalósíthatók földön, vízen, levegőben