in , , ,

Zűrzavar az örömlányoknál

Augusztus 10-én este a Vízi Színház színpadán a Moravetz Produkció előadásában láthatta a teltházas közönség Horváth Krisztián – Moravetz Levente Örömlányok végnapjai című zenés vígjátékot. Kezdés előtt a rendező, Moravetz Levente köszöntötte a nézőket, azzal, hogy először vannak Szarvason, ezért mutatkozik be, majd Seregi Zoltánnak köszönte meg, hogy lehetőséget biztosított a produkciónak.

„Valahol a Mátra alján lakik nénje. (Mint a mesében.) Szépen lassan telnek napjai. (Mint a mesében.) Nyugdíjazása után azonban úgy dönt, nem engedi, hogy leírják. (Mint a mesében.) Ezért megalapítja a Csöpike Csibéi Betéti társaságot, – rövidítve Csö-csi Bt.-t – melynek fő profilja…, (…és ez innentől, már nem mese.)” olvasható a szinopszisban.

Csöpi (Dévényi Ildikó) a Csöpike Csibéi Bt. tulajdonosa többféle szolgáltatást nyújt ügyfeleinek – jóslás, masszázs, gyógyfüvek és mindenféle olyan szolgáltatást, amire az emberek vevők, „bedőlnek”, de lányokat is közvetít – és ez a fő profilja. Segítőtársa Bözsike (Fodor Zsóka), aki szeretne többet tenni a Bt-ért – mivel két lány férjhez ment, kéne utánpótlás –, neki jelöltje is van (persze, hogy magára gondolt). Lilu (Fábián Anita) is hoz jelöltet – mert egyedül nem győzi a munkát – egy fiatal ügyvédnek készülő lányt, Klarisszát (Csáki Edina), aki vállalná a munkát. Közben Csöpi a következő ügyfél délutáni találkáját beszéli meg a Liluval. De mi van akkor, ha megjelenik Ottokár (László Csaba), az unokaöcs, aki rendőr, és éppen nyomon van, hogy elfogja a prostikat futtatót, és a néninél rendezi be a főhadiszállást. Ráadásul Csöpike szerelmes Rajnai doktorba (Szőke Zoltán), aki a csali szerepét is vállalja a leleplezésben – semmit sem sejtve Csöpike Bt-jéről. Csöpi külsőleg másképp néz ki Ottokárnak, és másképpen Rajnai doktornak – hiszen Ottokárnak öreg nagynéni, a doktornak szerelmes démon – ez okoz némi bonyodalmat. Ha ez sem elég, Ottokár jelzi nagynénjének, hogy fia Aladár (Szabó Arnold), be akarja mutatni Csöpinek a lányt, akit szeret, mert kíváncsi a néni véleményére, de a lány nem más, mint Klarissza. Ha úgy gondolják, ez káosz, igazuk van!

Magával ragadó előadást láttunk, jó humorral, nagyon jó színészi játékokkal. Különösen Dévényi Ildikó, Fodor Zsóka és Fábián Anita játszottak bravúrosan, de a többiekre is szükség volt ahhoz, az egész előadás humorbombák sorozata legyen. Volt egy-két jelenet, amikor „leült” a játék, de ez kellett ahhoz, hogy a néző a következő poénra felkészülhessen.

Meglepő volt Fodor Zsókát énekelni hallani, de amit a színpadon tett, az nagyszerű színészi játék volt. Dévényi Ildikó mesterien oldotta meg az energikus Csöpi alakját, aki igyekszik úrrá lenni a káoszon, amibe nyugodt élete után csöppent. Fábián Anita pedig olyan életvidám Lilut varázsolt a színpadra, hogy már megjelenésével mosolyra késztette a közönséget.

A látvány, a körítés is nagyon igényes, jó volt, a díszlet Bényei Miklós, a jelmez Molnár Gabriella munkája. A koreográfus Halmi Zoltán, a zeneszerző Horváth Krisztián, az író-rendező Moravetz Levente is nagyszerű munkát végzett.

A teljes színészi csapat olyan örömjátékot mutatott, hogy már ez is magával ragadta a közönséget. Ültek a poénok, a nézők nagyon jól szórakoztak. A szűnni nem akaró taps, megérdemelten szólt. Bízom benne, hogy találkozunk még a Moravetz Produkció előadásaival a Szarvasi Vízi Színház színpadán.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Rétes Pál

Rétes Pál: Törekedni fogunk a maximumra

Sztojka Ádám

Sztojka triplával mutatkozott be az OMTK ellen