in , , ,

Bob herceg a Körös fölötti színpadon

Augusztus 11-én – szombaton este – a Vízi Színház színpadán Bozsó József rendezésében láthatta az ismét teltházas közönség Huszka Jenő– Bakonyi Károly– Martos Ferenc Bob herceg című operettjét a Magyar Zenés Színház előadásában óriási sikerrel.

A történet szerint György herceg (Dósa Mátyás) 20 éves születésnapját készül ünnepelni a palota és a Királynő (Kállai Bori Érdemes művész), hiszen trónra lépésének a napja is a születésnaphoz köthető. A Királynő már jövendőbelijét is kiszemelte Viktória hercegkisasszony (Halas Adelaida) személyében. Bár Viktória a gárdakapitányt, Lord Lancastert (Merán Bálint) szereti, kész házasságot kötni (de hűséget nem) György herceggel, aki a szegény, de szép Annie-t (Bodor Szabina) szereti. Álruhában kijár a palotából Pomponiusszal (Gyurty István), a nevelőjével és Bob úrfi néven járja az utcákat. Annie kezére Plumpudding (Máté P. Gábor), a borbély is igényt tart, mert Annie apja Tom apó (Kokas László) az adósa. Fontos szerepe van még a hoppmesternek, akit Bozsó József alakított és Mary Picwicknek (Steinkhol Erika) is. Megismerhetjük még Pickwick kocsmárost (Zsolnay András) – Mary apját –, és a kocsmáros barátját, a fűszeres Gippsyt (Vajda Károly). Szerepelnek udvarhölgyek: Géczi Olivia, Csutak Noémi, Lukáts Sára, László Bernadett és katonák: Imre Marcell, Rácz János, Rogácsi Márton, Schmidt Marcell.

A három felvonásos operett több bonyodalom után happy enddel végződik. Nagyon magával ragadó, vidám táncbetétekkel tarkított nagyszerű előadást láttunk, nagyon jó színészi játékokkal, és jó hangokkal külön-külön.

A két főszereplőt emelem ki, mert az anyakirálynőt játszó Kállai Bori igazi Királynő a színpadon, tartása, eleganciája, hangja, játéka színészkirálynőként volt jelen, lénye sugárzott a színpadon. A fiát játszó Dósa Mátyás is minden tekintetben kifogástalan, nagyszerű játékkal, hanggal tökéletes királyi herceget alakított. Mindkettőjük igazi királynőként, és királyfiként volt jelen, jó volt látni könnyed, mégis tökéletes alakításukat.

Bozsó József rendezése – mint eddig Szarvason látott előadási is – a tökéletes hangra, és színészi játékra törekszik minden szereplőnél. Nem volt ez másképpen most sem, minden színésznő, színész kifogástalan, pazar alakítással, hanggal örvendeztette meg a nézőket. A Viktóriát játszó Halas Adelaida és az Annie-t alakító Bodor Szabina hangja – a két főszereplő mellett – is csodálatosan szépen szólt. Színészi játékban Máté P. Gábor Plumpudding megformálójaként alakított nagyon jól. Táncban Bozsó József és Steinkhol Erika kettőse volt fergeteges.

A hangosítással azonban voltak gondok, a Lord Lancastert alakító színésznek az első dalában nem működött a microportja, vagyis a nyitó dal, ami nagyon fontos egy előadás lendületes kezdéséhez, az most nem sikerült. A hanghibák végigkísérték az estét, amit a szünetekben sem tudtak helyrehozni. Ám ez láthatóan nem zavarta a közönséget, szerencsére vagy hál’ Istennek jobban értékelték a színészi játékot, mint a technikát, hiszen tomboló, hosszú tapssal köszönték meg az előadást – teljesen megérdemelten!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Sztojka Ádám

Sztojka triplával mutatkozott be az OMTK ellen

Bobvos Richárd

A tékozló fiú hazatért, Endrefalvi újra elkezdett játszani, Gilik szigorítottat kapott