in , ,

Látványetetések, kastélytörténeti bemutató és ragadozómadarak a Csáky-kastély körül

Nyestkutya a Körösvölgyi Állatparkban
Nyestkutya a Körösvölgyi Állatparkban

A kastély és kertjének lakói címmel esti nyárbúcsúztató programot rendeztek a Körösvölgyi Állatpark munkatársai tegnap este a múzeumok éjszakáján.

A korábbi évekhez hasonlóan most is színes programokkal várták a vendégeket, amik keretében kora délután ragadozómadár-bemutatóval, látványetetésekkel és állatismertetőkkel. Közkívánatra a fakó keselyű, a jávorszarvas, a nyestkutyák, az aranysakálok, és a vaddisznók jutottak főszerephez ezen a délutánon.

– Este egy mentésből származó fiatal vörös vércsét engedünk szabadon, ami a Dévaványa-Ecsegi puszták területéről legyengült állapotban került a park telephelyére. A gondoskodásnak hála, a fiatal madár visszaszerezte kondícióját, így már képes lesz saját maga fenntartására, ezért visszaengedjük természetes közegébe, mindeközben a fajról sok hasznos információt is megtudhattak az érdeklődők – mondta Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője.

A korábbi évekhez hasonlóan az egésznapos programot egy téma köré fűzték fel, ez pedig az idén a Csáky-kastély, ami ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság székháza, egyben ékessége az Anna ligetnek is.

– Egy kültéri vetítés keretében meséljük el a kastéllyal kapcsolatos tudnivalókat, illetve a liget történetét, ami összefonódik a város, az arborétum és a Bolza-család történetével – árulta el a délután főszervezője.

A nézőteret a videókkal és képekkel gazdagon illusztrált kastélytörténeti ismertetőhöz a Csáky-kastély hajdani főbejáratánál alakították ki.

Jól kezdett a két 500-as kajaknégyes – mindkettőben szarvasiak

13 ezreddel K4 500-on Bodonyi Dóra világbajnok, Kuli Pisti bronzot hozott