in , ,

Karate Club Szarvas: Három bronz és egy ötödik hely a Hungarian Openről

Eredményesen szerepeltek karatésaink a hétvégi kvalifikációs versenyen. A kadetek közt Nagy Máté, a junioroknál Sindel Márk és Frankó Dániel is éremmel tért haza, Kerti Kelemen a 13 évesek közt az ötödik helyen zárt.

Szombaton, 2018. október 20-án rendezték a Hungarian Open Grand Prix – Saman Kupát Szigetszentmiklóson. A nemzetközi megmérettetés a Magyar Karate Szakszövetség kvalifikációs versenysorozatának pontszerző állomása volt a jövő évi dániai korosztályos Európa-bajnokságra. A tornára 10 ország 50 hazai és 47 külföldi egyesületétől több mint 800 nevezés érkezett. A szarvasi karate egyesületet Kerti Kelemen, Megyesi Hunor, Bagi Dániel, Nagy Máté, Sindel Márk, Tálas Bendegúz és Frankó Dániel képviselte, akik közül négyen is küzdhettek ezúttal az éremért.

Elsőként Sindel Márk lépett tatamira a junior -61kgban. Első két tudatosan vezetett mérkőzését hozva az elődöntőbe jutott, ahol döntetlen követő bírói ítélettel maradt csupán alul. A bronzmérkőzést magabiztosan hozta Márk, így a dobogó harmadik fokára álhhatott, két pontot szerezve a kvalifikációban

Frankó Dániel a junior +76kg-ban egy döntetlennel kezdett, a második meccsen azonban kiütközött a múlt heti betegség utáni erőnléti hiányosság. A harmadik mérkőzésig némi pihenő jutott, így Dani összeszedve magát hozta, majd a következő kört is. A körmérkőzés szabályai szerint eredménye bronzérmet és 2 kvalifikációs pontot ért.

Nagy Máté a kadet -57kg-ban indult. Jól kezdett, majd a második mérkőzésen a későbbi győztes megállította. A vigaszági mérkőzéseit azonban már magabiztosan hozta Máté, és így begyűjtötte a szarvasiak harmadik bronzát, újabb két ponttal, amivel a kvalifikáció élére is került.

Kerti Kelemen a 13 évesek -57kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén kikapott, de ellenfele szintén vigaszágra segítette döntőbe jutásával. Az első vigaszági meccset meggyőző fölénnyel nyerte Kelemen, a bronzmeccset azonban ezúttal nem sikerült behúznia, maradt az ötödik hely.

Hungarian Open Grand Prix 2018 Saman Cup
Eredmények:
Nagy Máté kadet -57kg 3.hely
Sindel Márk junior -61kg 3. hely
Frankó Dániel junior +76kg 3.hely
Kerti Kelemen 13éves -57 5. hehly

A szarvasi karatésok következő megmérettetése az Országos Diákolimpia lesz november 3-án.

Ruzsinszki György

Az idén Hunyára, Várkonyi Tiborhoz került a kolbászkirálynak járó vándorserleg

A Lowland, a MOL és a Gólgyártók voltak a gólgyárosok