Connect with us

Békésszentandrás

Szentandrási elismerés a szociális területen dolgozóknak

Sinka Imre és Rágyanszki György
Sinka Imre és Rágyanszki György

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg mintegy 93 ezren dolgoznak, áll a Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság. A kormány 2016 decemberében döntött arról, hogy az ezen területek egyikén dolgozók számára november 12-e munkaszüneti nap legyen. Ez az idén e hét hétfőjére esett, de szándékosan nem a szociális munka napján vendégelték meg a szakterület szentandrási dolgozóit, hogy az a nap maradjon szabadon, mondta Sinka Imre polgármester pénteken, a Gondozási Központban tartott vendégségben.

– Társadalmunk elöregedőben van, tehát ez a probléma napról napra fokozódik, a nyomás, a stressz nő. Mindemellett ha az anyagi vonzatát nézem, azért nem tartozik a topon kiemelt szakmák közé, de remélem, hogy ez a közeljövőben változni fog, hiszen előbb-utóbb talán nem csak én fogom belátni, hogy erre a munkára bizony-bizony óriási energiát kell fordítani mindenkinek – mondta Békészentandrás polgármestere.

Az általa elmondottak értelmében az önkormányzat egy szerény anyagi plusz juttatással is szerette volna megköszönni a területen dolgozóknak.

Amellett, hogy mindenki személyesen kapott ajándékot, Sinka Imre a testület rendhagyó döntése értelmében átadta azt a kitüntető oklevelet Rágyanszki Györgynek, amivel “azért a nagyon sok kifizetetlen plusz óráért” igyekeztek köszönetet mondani, amit a településért, a gondozási központért tett.

Népszerű

Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)

Ünnepi szentmise után rövid megemlékezés az államalapítóra

Közösség

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect