in , ,

Sükösd Attila: Nem egy könnyű sportág a birkózás

2018. november 24-én Ausztriába, Steinbrunnba utaztak birkózóink, ahol a Mikulás Kupa elnevezésű nemzetközi versenyen vettek részt, amin több mint 300 versenyző lépett szőnyegre. Szarvast 9 fő képviselte a megmérettetésen. A verseny előtt kis kitérőt tettek Sopronban, amit nagyon élveztek a fiúk.

– Nem egy könnyű sportág, főleg nem bírói szempontból, de sajnos itt egyértelműen részrehajló bíráskodás volt, aminek a kárát sajnos Neumann Kristóf látta aki így 5. helyen végzett. Meg kell jegyezni, hogy Kristóf most birkózott a legjobban amióta ezt a sportot űzi. Durva szabálytalankodások voltak Neumann Fábiánnal szemben is, amit a bírók rendere figyelmen kívül hagytak, és csak az erős fizikumának köszönhetően nem sérült meg komolyabban – állapította meg keserű szájízzel edzőjük, Sükösd Attila.

Fábi így a 4. helyen végzett. Tóth Kevin sajnos most helyezés nélkül zárt, bár a birkózása javult, még eléggé türelmetlen. A nagyobbak jobban figyeltek, meg kell jegyezni több tapasztalattal is rendelkeznek. Neumann Péter 3., Galát Dávid 3., Hajduch Nándor 3., Tóth Patrik 1., Szpin Mihály 6. és Szijartó Mandel 5. helyezést ért el.

Nándi a későbbi győztestől kapott ki 1 ponttal. Sajnos a bíráskodás itt is közbeszólt és 2 pontot nem adtak meg neki, így “csak” a dobogó 3. foka maradt neki. Patrik magabiztos volt az egész verseny alatt, nem is akadt legyőzője. Peti kihozta magából a maximumot, ami egy szép bronzéremre volt elég. Dávid picit “elaludt” az elődöntőben, így ő is kénytelen volt beérni a bronzéremmel. Misi és Mandel sajnos nem igazán követték edzőjük utasítását, ami azt eredményezte, hogy lemaradtak a dobogóról.

Következő versenyünk dec. 2.-án a területi serdülő csapatbajnokság lesz Gyomaendrődön, majd utána utazunk Romániába, Székelyudvarhelyre, a XIX. Verestóy Tibor emlékversenyre.

Ruzsinszki György, Babák Mihály, dr. Mészáros János és Lovász György

Szarvas és karate: nálunk rendezik az első vidékbajnokságot

Megyei felzárkózási fórumot tartottak Békés megyében