in , ,

Játszva tanulni, tanulva játszani

A Nemzeti Tehetség Program 2018 tavaszán „ A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása” címmel pályázatot írt ki a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó eszközök beszerzésének támogatására. Mivel iskolánk Tehetségpont, így természetes volt számunkra, hogy pályázunk.
Intézményünkben már 2 éve működik alsó és felső tagozaton Robotika szakkör. Az alsó tagozatosok a Lego Wedo készletek, melyek programozható és konstrukciós készletek. Differenciált, egyénre szabott tematikával a gyermekek kreativitására építve bevezetik, tudásukat elmélyítik a programozás és a robotépítés világában, melynek során megismerkedhetnek a tervezés, megvalósítás, tesztelés folyamatával. A gyermekek problémamegoldásának, logikai gondolkodásának, programozási készségének fejlesztése a cél. A gyermekek játszva szerezhetik meg a természettudományos tantárgyakhoz kapcsolódó ismereteiket, melyeket bővítenek és alkalmaznak.

Nagy örömünkre 2018. 07. 01-jén nyertes pályázatunk által 1 981 000 Ft értékben vásárolhattunk Lego Wedo készleteket. Célunk a pályázattal az volt, hogy a Lego Wedo készletek számát bővítsük. Mivel a készleteket tablet segítségével tudjuk irányítani, iskolánk vásárolt 15 db tabletet.

Az idei tanévtől több csoportban van lehetőségünk a foglalkozásokat megtartani, mely erősíti a gyermekek innovatív képességeit.

Kriska Zsuzsa

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Két arany, egy bronz és egy ötödik hely a Nemzetközi Tatami Kupáról

Tennessee Williams-darab bemutatójára készül a Cervinus