in ,

Nagycsaládban nagyon jó ünnepelni

Ismét közelebb kerültünk az újévhez. A gyerekek egyre izgatottabbak, hiszen a mikulás rénszarvasai eltrappoltak felettünk és ilyenkor tudja minden kisgyermek, hogy pár napot kell aludni és a fenyőillattól valamint a sütemények illatától elvarázsolt, kellemes meleg szobában az ajándékok kibontásra várnak. Csabacsűdön az Eötvös József Művelődési Házban az ajándékok jelképes kibontásában ugyan egy kicsit korábban, mint a karácsony, de már közreműködött a Csabacsűdi Nagycsaládos Egyesület lelkes csapata. Az egyesület a szokásos év végi családias hangulatú rendezvényén a fa alá igen színes meglepetést helyezett el.

Az egyesület elnök asszonya először köszöntötte a résztvevőket majd beszédében megköszönte a tagok egész éves munkáját és elmondta, bízik abban, hogy a jövő évben több lehetőségük lesz a tagoknak együtt lenni rendezvényeken, kirándulásokon vagy, ami a legfontosabb többen szeretnének részt venni az egyesület munkájában, akár résztvevőként akár szervezőként.

A rendezvény egyik támogatója a Tiszta Környezetünkért alapítvány volt. Az alapítvány támogatásával versenyt hirdetett a nagycsaládos vezetőség melynek lényege az újrahasznosított háztartási hulladékokból karácsonyi díszek készítése volt. Családi, iskolás, óvodás és felnőtt kategóriákban hirdettek versenyt. Nagyon sok ötletes munka érkezett be, amiből szavazás útján kerültek ki a kategória győztesei.

Családi kategóriában a Fügedi család,
Iskolás kategóriában: Kerekes Szilvia
Óvodás kategória: Janecskó Orsolya
Felnőtt kategória: Farkas Noémi

A fa alá egy virtuális ajándék is került, hiszen a Kacagó Bábszínház a Három kismalac karácsonya című bábjátékával hangos kacagásra serkentette a kicsiket és nagyokat. A rocker, motoros farkas megjelenése és beszólásai hatalmas poénokkal tarkítva mindenkinek meghozta a jókedvet. A művelődési ház előterében a gyerekek kézműves foglalkozás keretében karácsonyi díszt készíthettek. A résztvevő családok és meghívott vendégek a megterített asztal mellett kellemes beszélgetéssel töltötték el a délután hátra lévő részét. És hogy ne menjen haza senki üres kézzel az ajándékcsomag sem maradhatott el. A gyerkőcök édességgel teli csomagot kaptak a családok pedig élelmiszer csomaggal megpakolva indulhattak haza.

Boldog békés ünnepeket és boldog új évet kíván nagycsaládnak, kiscsaládnak a Csabacsűdi Nagycsaládosok Egyesülete!

Bátrak Ligáján a Benkások

Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz