in , ,

Giricz Katalin: A jövő év a sportberuházások éve lesz

0

Huszadik alkalommal látja vendégül Szarvas sportvezetőit a város önkormányzata, illetve annak sportbizottsága. Növekszik a városban a sportegyesületek száma, állapította meg Hodálik Pál alpolgármester köszöntőjében. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy új sportágak jelentek meg Szarvason, hanem annak is, hogy régiek tértek vissza jelentette ki Boross Bence sportreferenssel végzett összesítőjére hivatkozva.

A város a költségvetési bevételének két százalékát a sportra fordította, amit az elmúlt időszakban 5-re emelt az önkormányzat, tért a tényekre.

– A sportcélú keretnek a felhasználásáról az Ifjúsági és Sportbizottság dönt a képviselő-testület utólagos jóváhagyása mellett. Ennek a keretnek majdnem a fele valamilyen formában a sportlétesítmények fenntartására megy – jelentette ki Hodálik Pál.

Az elmúlt esztendőben 29 millió forint volt az, amiről nem a Sportbizottság döntött, hanem a képviselő-testület. “Ez a 29 millió a fürdő üzemeltetésének támogatására fordítódik, ami valójában sport céljára fordítódik, hiszen a fürdő is sportlétesítmény”, fogalmazott alpolgármesterünk.

A diáksportra évente 3,3 milliót költ a város. Az idén 11 millió jégpályára lett félretéve, a sportpálya helyén komplex sporttelepet terveznek, ami kiszolgálja a futballt, a röplabdát a kosárlabdát, a teniszt is, esetleg a birkózókat is. A regionális karateakadémiának már helyet találtak a Plastolus épületében, de a kajak-kenusok és a sárkányhajósok is fejleszteni fognak. Szarvas bekerül azon öt település közé, ahol elsőként építenek honvédelmi sportközpontot, vette tovább a várható beruházásokat Hodálik Pál.

– 2003 óta az Ifjúsági és Sportbizottság döntése értelmében minden évben olyan sportolókat, sportvezetőket, akik pályafutásuk során aktív szerepet játszottak a város sportéletében, kiváló eredményeket értek el, vagy több évtizedes munkát végeztek, végeznek jelenleg is – tájékoztatta a jelenlevőket Boross Bence sportreferens.

A legutóbbi idevonatkozó döntés értelmében az idén nyolcan vehették át elismerésük jeléül egy-egy serleget: Bodnár Béla kosárlabdázó, Farkas Tamás kajak-kenu–versenyző, versenybíró, sportvezető, sárkányrepülő, Kiss Zoltán futó, atléta, Molnárné Csery Mónika kézilabdázó, edző, Pusztai András kosárlabdázó, Rejtő József asztalitenisző, kosárlabdázó, labdarúgó, szakosztályvezető, Springel Mihályné sportoló, aerobik edző, Sznyida Andrásné Maczik Éva atléta, tornász, testnevelő, szépség-egészség stúdióvezető.

A díjátadó után az Ifjúsági és Sportbizottság elnöke, Giricz Katalin kijelentette, hogy a jövő év a sportberuházások éve lesz, ami olyan fejlődést jelentene, hogy tartósan ki tudná szolgálni a város sportéletét.

Fotó: Hegedűs Éva

Disznóvágással búcsúztatta az óévet a Csabacsűdiek Baráti Köre

Baleset Szarvason