in , ,

Mezőnyjátékosokkal a kapuban játszottak U9-eseink

Sárgamezesek támadásban: Nádi Sándor és Varga Bence (Fotó: Babák Zoltán)0
Sárgamezesek támadásban: Nádi Sándor és Varga Bence (Fotó: Babák Zoltán)

Magabiztos győzelemmel (4–1) kezdtek az OMTK-ULE 2011 ellen U9-es labdarúgóink a vasárnap tizenegyedik alkalommal az Alkotmány utcai sportcsarnokban megrendezett XI. Szarvas-kupa 2019. elnevezésű tornasorozat első versenynapján.

A nevező tíz csapatból a Szarvasi FC csoportjába a sorsolás után az OMTK–ULE 2011 mellett Abonyi KID FC, az SC. Hírös–ÉP, illetve a Békéscsaba 1912 Előre SE U–9 jutott.

A második, az SC. Hírös-ÉP ellen vívott mérkőzésen kijött a címben említett hátrány, amit az jelentett, hogy ebben a korosztályban nincs a szarvasiaknak kapusa. A háló elé önkéntes mezőnyjátékos szokott beállni, legtöbb esetben vagy Gnándt Ákos, vagy Adamik Áron áldozza fel magát. A hatból három gólt a vendégek így is hatalmas szerencsével szereztek. A Szarvasi FC – SC. Hírös-ÉP mérkőzés végeredménye 0–6 lett.

– A későbbi tornagyőztes, a Békéscsabai 1912 Előre SE U-9 ellen nagyszerű játékkal 2–0-ra vezettünk. Sokáig jól tartottuk magunkat, de az utolsó percben kapott két góllal 3–2-re kikaptunk – foglalta össze U9-eseink harmadik mérkőzését Truczka Tamás edző.

Még az előbb említett mérkőzés miatt érzett csalódás hatása alatt, könnyes szemmel léptek pályára a srácok az Abonyi KID FC ellen, árulta el az öltöző titkát Tamás, de úgy gondolta, nyerhetnek. A vezetést az abonyiak szerezték meg, de sikerült egyenlíteni. Ezt az eredményt sokáig tartani tudták. A vendégek egyik játékosa, aki alá tudott nyúlni a labdának, a léc alá lőtt (2–1 Abonynak). Az U9-es kapusok nem érik el a felső kapufát, így az ilyen rendszerint gólt jelent. A mieink ezek után kitámadtak, amit az abonyiak kétszer megkontráztak, így 4–1-gyes vereséggel vonulhattak öltözőbe a mieink.

A selejtezőkör után a 7. helyért a Békéscsabai 1912 Előre SE U-8 ellen vívott helyosztón magabiztos 3–1-gyel biztosították helyüket. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a csabaiaknál játszott a szintén szarvasi Rácz Botond, aki talán a mezőny legkisebbje volt (a képeken fehér mezen narancs színű megkülönböztető mez, fekete nadrág, fehér sportszár, zöld-fehér cipő).

– Nagyon jó hangulatú torna volt jó mérkőzésekkel. Nagyon erős mezőny jött össze jó csapatokkal. Nüanszokon múlott, hogy ne végezzünk előkelőbb helyen, mert végezhettünk volna csoportmásodikként is. Sajnos nem találtuk még meg az állandó kapusunkat, most ez a korosztály ezzel a hátránnyal küzd – nyilatkozta a torna végén Truczka Tamás edző.

Szarvasi FC U9: Adamik Áron, Batta Zalán, Bogdán Brúnó, Gnándt Ákos, Horváth Bence, Körösparti Zsombor, Mikó Áron, Nádi Sándor, Nemcsényi Gergő, Plentri Zsombor, Rojkó Szabolcs, Varga Bence

Gólkirály: Bodnár László, 10 gól, OMTK–ULE 2010
Legjobb kapus: Kollár Kristóf, Békéscsaba 1912 Előre SE U9
Legjobb játékos: Kincses Károly, SC. Hírös-Ép
Legjobb hazai játékos: Nádi Sándor

0

Az első év margójára: Egy óra alatt mindig kiürül az ételdoboz

Vajdások a gyógyszerésztudományi karon0

Növényi hatóanyagok nyomában