in , ,

Zsófi az ország 4. legjobb vegyésze

Szpisjak Zsófia
Szpisjak Zsófia

Szpisják Zsófia hetedik osztályos tanulónkról már az alsós évei alatt kiderült, hogy kivételes tehetséggel rendelkező kisdiákunk. Élen jár a matematika, fizika tudományok terén, a magyar nyelvi versenyeken is derekasan helyt áll. Mindezek mellett imád néptáncolni és kézműveskedni.

Már hatodik osztályos korában, hallgatva bátyja beszámolóját a kémia szakköri élményeiről, tudta, hogy ez a tantárgy valószínűleg az egyik nagy kedvence lesz. Szeptembertől nagy lelkesedéssel vetette bele magát a kémia tudományába. Szerette volna megmérettetni tudását, ezért elsőként egy igazi kihívásra esett a választásunk. A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Meleg István országos kémia versenyét. A verseny igen komoly felkészülést igényelt, messze túlmutatott a hetedik osztályos tananyagon. A megmérettetés négy fordulóból állt, a középdöntőnek és a döntőnek maga a neves gimnázium adott otthont. A döntőre az ország tizenkét legjobb „kis vegyésze” kapott meghívást, melyen Zsófi az  előkelő negyedik helyezést érte el.

Gratulálunk ehhez a csodálatos eredményhez és további sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

Március 7-én, Bozán Hannával, Dürgő Csabával és bátyjával, Szpisják Bencével a Lila VegyÉsz országos kémia verseny középdöntőjén vesznek részt. Mindnyájuknak sok sikert kívánunk!

Biacsné B. Szilvia versenyre felkészítő pedagógus

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Fotó: Babák Zoltán0

Együtt a felsőházi élmezőny

Sükösd Attila (b) és Tóth Patrik (a dobogó tetején)0

Tóth Patrik utazik Athénba a serdülő válogatott kerettagjaként