Menu
in , ,

Zsófi az ország 4. legjobb vegyésze

Szpisjak Zsófia

Szpisjak Zsófia

Szpisják Zsófia hetedik osztályos tanulónkról már az alsós évei alatt kiderült, hogy kivételes tehetséggel rendelkező kisdiákunk. Élen jár a matematika, fizika tudományok terén, a magyar nyelvi versenyeken is derekasan helyt áll. Mindezek mellett imád néptáncolni és kézműveskedni.

Már hatodik osztályos korában, hallgatva bátyja beszámolóját a kémia szakköri élményeiről, tudta, hogy ez a tantárgy valószínűleg az egyik nagy kedvence lesz. Szeptembertől nagy lelkesedéssel vetette bele magát a kémia tudományába. Szerette volna megmérettetni tudását, ezért elsőként egy igazi kihívásra esett a választásunk. A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Meleg István országos kémia versenyét. A verseny igen komoly felkészülést igényelt, messze túlmutatott a hetedik osztályos tananyagon. A megmérettetés négy fordulóból állt, a középdöntőnek és a döntőnek maga a neves gimnázium adott otthont. A döntőre az ország tizenkét legjobb „kis vegyésze” kapott meghívást, melyen Zsófi az  előkelő negyedik helyezést érte el.

Gratulálunk ehhez a csodálatos eredményhez és további sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

Március 7-én, Bozán Hannával, Dürgő Csabával és bátyjával, Szpisják Bencével a Lila VegyÉsz országos kémia verseny középdöntőjén vesznek részt. Mindnyájuknak sok sikert kívánunk!

Biacsné B. Szilvia versenyre felkészítő pedagógus

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Exit mobile version