in , ,

Szarvasi versenyzőket és edzőiket is díjaztak a diákolimpiai bajnokok fogadásán

Ruzsinszki György, Sindel Márk és Csilik Attila0
Ruzsinszki György, Sindel Márk és Csilik Attila

A Békés Megyei Diáksport Egyesület szervezésében Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ Panorámatermében került sor a Diákolimpiai Bajnokok Díjátadójára tegnap délután. Az egyesület évről-évre díjazza azokat a testnevelőket, sportot támogató szakembereket, akik a legtöbbet tettek a megyei diáksportért, illetve diákokat, akik az előbbi szakemberek tanácsait megfogadva a többiek fölé tudnak emelkedni egy-egy szakágban.

Egyesület négy kategóriában, a 7-8. osztályos tanulók, valamint középiskolások igazolt és nem igazolt sportolói kategóriában hirdetett pályázatot a Békés megye jó tanulója jó sportolója cím elnyerésére. Erre december végéig összesen 14 pályázat érkezett.

A díjak átadása előtt Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke, valamint olimpikonként Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is köszöntötte a diákolimpikonokat.

Szarvas városa több szempontból is érintett volt az ünnepélyes eseményen. Kepenyes András a Gyulai Tankerület vezetőjeként a díjátadásból vette ki a részét. A kondorosi Petőfi István Általános Iskola tanulóinak Step UP 2 és Basic UP 2 diákolimpiai bajnokok csoportjait Kalmár-Opauszki Anita készítette fel.

Diákként karate sportágban diákolimpiai bajnokok volt Sindel Márk, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója. Márk edzője, és egyben nevelőapja az 3 danos Ruzsinszki György.

A sportágak sorában utoljára, de nem utolsó sorban az úszás és a strandröplabda sportág bajnokait köszöntötték.

Elsőként a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tanulóit, akik úszás „B” kategóriában szereztek bajnoki címeket. 100 m gyorson és 100 m–es mellúszásban kétszeres diákolimpiai bajnok lett Molnár Fábián. Szintén a diákolimpiai dobogó tetejére állhatott a Bozán Hanna, Csengődi Teodóra, Szilágyi Anica, Szécsi Nikolett alkotta 4 x 50 m-es leány gyorsváltó csapat. Őket Horti György és Zalán Csaba készítette fel.

Strandröplabda sportágban Csilik Attila tanítványai, Kalocsai Levente, Kiri Bence, Molnár Gergő, Nagy Béla, Pálfi Gellért értek fel az országos dobogó legmagasabb fokára.

A háttéranyagért és a képekért köszönet a Békés Megyei Diáksport Egyesület munkatársainak.

Fotó: Bencsik Ádám

A „szarvasi viking” visszatért

Szarvasi sikerek a Sakk Diákolimpián